Μεγάλος νικητής της Eurovision 2017 στο Κίεβο της Ουκρανίας ήταν η Πορτογαλία με τον Salvador Soibral με την μπαλάντα του Amar Pelos Dois (Αγάπη για δύο)...19η θέση για την Demy και το This is love, ενώ η Κύπρος με τον Hovig και το Gravity πήραν την 21η θέση!Το TLIFE θα σου μεταφέρει όλο το κλίμα μπροστά και πίσω από τις κάμερες της φετινής Eurovision

Σύμφωνα με τις ψήφους από τις επιτροπές, η πρώτη πεντάδα έχει ως εξής:

Πορτογαλία


Salvador Sobral - Amar Pelos Dois (Portugal) Eurovision 2017 - Official Music Video


Βουλγαρία

Σουηδία

Αυστραλία

Ολλανδία

Και τώρα η ώρα του tele - voting... 29 βαθμοί στην Ελλάδα που συγκεντρώνει 77 βαθμούς συνολικά και 32 βαθμούς η Κύπρος που συγκεντρώνει 68 βαθμούς!

Οι επιτροπές ψήφισαν και η Ελλάδα πήρε 5 βαθμούς από το Αζερμπαϊτζάν, το 12άρι από το Μαυροβούνιο και την Κύπρο, 1 βαθμό από την Αλβανία, 2 βαθμούς από την Ισπανία, 10 από την Αρμενία και 6 από τη Βουλγαρία.


H αγνώριστη Ρουσλάνα στη σκηνή της Eurovision


Και τέλος η Γαλλία με την Alma και το Requiem


Το φαβορί από τη Βουλγαρία Kristian Kostov με το Beautiful Mess


Ακολουθεί η Σουηδία με τον Robein Bengtsson και το τραγούδι Ι can't go on


"City Lights" για το Βέλγιο, από την Blanche


Για την Ουκρανία, την φετινή οικοδέσποινα της Eurovision, ο O. Torvald με το τραγούδι Time


Η ώρα της Κύπρου με τον Hovig και το Gravity

Ακολουθεί ο συγκινητικός Salvador Soibral με την μπαλάντα του Amar Pelos Dois για την Πορτογαλία. Η ιστορία του τραγουδιστή Salvador Sobral έχει συγκινήσει όλη την Ευρώπη. Το πρόβλημα υγείας που έχει παραλίγο να του στοιχήσει την συμμετοχή του στο διαγωνισμό. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και απλώς τον καθυστέρησε. Γι΄αυτό μάλιστα δεν έκανε πρόβες καθώς έφτασε στο Κίεβο την τελευταία στιγμή.


Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο διαγωνισμός φιλοξενείται στο Κίεβο, μετά το 2005, και θα είναι ο τέταρτος διαγωνισμός Eurovision μετά τον Διαγωνισμό Παιδικού Τραγουδιού Eurovision το 2009 και το 2013. Οι τελικές ημερομηνίες για τους δύο ημιτελικούς και για τον τελικό είναι 9, 11 και 13 Μαΐου 2017, αντίστοιχα.

42 χώρες συμμετέχουν στον διαγωνισμό του 2017. Η Πορτογαλία και η Ρουμανία επιστρέφουν, ενώ η Βοσνία Ερζεγοβίνη αποχώρησε. Η Ρωσία αποχώρησε επίσης από τον διαγωνισμό στις 13 Απριλίου 2017, ύστερα από την απόφαση των Ουκρανικών αρχών να αποκλείσουν την φετινή της εκπρόσωπό, Yulia Samoylova, να εισέλθει στην χώρα επειδή αποκαλύφθηκε πως η καλλιτέχνιδα είχε εισέλθει στην Κριμαία, χωρίς την άδεια των αρχών και αφού είχε ήδη καταληφθεί από την Ρωσία το 2014. Η EBU καταδίκασε τις πράξεις της Ουκρανίας.


Demy - This Is Love (Greece) LIVE at the first Semi-Final