Δεν είναι μόνο η Πατρών - Πύργου που θεωρείται δρόμος «καρμανιόλα», εκεί όπου πολλά άτομα έχουν χάσει την ζωή τους. Ούτε λύθηκε το πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων στα εθνικά δίκτυα με την σύγχρονη νέα Πατρών – Κορίνθου.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και στην «111», στην Πατρών – Τρίπολης, με το σημείο που θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα της εθνικής οδού να είναι το Σταυροδρόμι Αχαΐας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε λίγα χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο της «111», έχουν βρει τον θάνατο πάνω από πέντε άτομα, κάτι που από μόνο του δείχνει την επικινδυνότητα του σημείου.

Ο Αλέξανδρος Κρεμεζής, είναι κάτοικος του χωριού και έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, μία προσπάθεια για να φτιαχτεί ένα μικρό μνημείο εκεί, στο όνομα των θυμάτων των τροχαίων που έχουν γίνει στην «111», στο ύψος του Σταυροδρομίου.

Ζητά την βοήθεια όλων μας για να πετύχει τον σκοπό του, καλώντας τον κόσμο να ενισχύσει την προσπάθεια του με μία ψήφο, έχοντας ξεκινήσει ηλεκτρονική εκστρατεία για τον σκοπό αυτό στο διαδίκτυο.

Το κείμενο που έχει αναρτήσει αναφέρει τα εξής: «Βασίλης Μαυρογιάννης, ηλικίας 14 ετών. Νικόλαος Αγράτος 44 ετών. Ανδρέας Ακράτος 35 ετών. Γιώργος Δρίτσας ηλικίας 24 ετών. Παναγιώτης Κόκος ηλικία 18 ετών.

Είναι πέντε θύματα του «111» (εθνικός δρόμος) που θρηνεί το μικρό χωριό Σταυροδρόμι μέσα σε λίγα χρόνια.Το σήμα κινδύνου εκπέμπεται από τους 350 μόνιμους κατοίκους. Μαζί με τον πρόωρο θάνατο δύο κοριτσιών -Ευγενία Φωτακοπούλου και Χρυσούλα Ακράτου- που πέθαναν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Πάτρα, το Σταυροδρόμι μετρά επτά θανάτους στο δρόμο.

Οι συνθήκες στο μεγάλο εθνικό οδικό δίκτυο, που συνδέει την Πάτρα με την υπόλοιπη Πελοπόννησο, είναι τριτογενείς και κανένας από αυτούς, βουλευτές, περιφερειακοί κυβερνήτες, πολιτικοί, υποψήφιοι, υφυπουργοί και υπουργοί, δεν σκέφτηκε να κάνει τίποτα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλω να κάνω ένα μικρό μνημείο στο όνομα των θυμάτων του Σταυροδρομίου».

Αξίζει τον κόπο να βοηθήσουμε την προσπάθεια του Αλέξανδρου πατώντας εδώ.