Στα μαύρα της τα χάλια βρίσκεται η πλατεία και η παιδική χαρά στην παραλία της Κάτω Αχαΐας, με την κατάσταση να είναι απερίγραπτη και φυσικά να είναι αδύνατη η χρήση της από μικρούς και μεγάλους.

Τα καλώδια είναι κομμένα, η ξύλινη περίφραξη κατεστραμμένη, τα παγκάκια σπασμένα, τα σίδερα σκουριασμένα, ενώ τα χόρτα είναι άκοπα και ακούρευτα, εδώ και μήνες, αποτελώντας, εστία για να φωλιάσουν εκεί τρωκτικά, φίδια και ποντίκια.

Παράλληλα, η πλατεία είναι γεμάτη από παγίδες για τους πεζούς, ενώ στην περιοχή που υποτίθεται ότι θα έπαιζαν παιδιά, υπάρχουν πεταμένα διάσπαρτα σκουπίδια, ανακατεμένα με χόρτα.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η δημοτική αρχή της Δυτικής Αχαΐας έχει εγκαταλείψει τον χώρο εδώ και μήνες, με τους κατοίκους της Κάτω Αχαΐας να εκφράζουν την οργή τους, τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να κάνουν κάτι, αφού έρχεται καλοκαίρι και δεκάδες πολίτες και επισκέπτες θα πάνε για να κάνουν το μπάνιο τους εκεί.

Η συγκεκριμένη πλατεία και η παιδική χαρά της θα μπορούσε να ήταν ένα μέρος που θα αναδείκνυε την παραλιακή ζώνη της Κάτω Αχαΐας, όμως εντέλει η εγκατάλειψη της και οι εικόνες που την επιβεβαιώνουν έχει υποβαθμίσει την όλη περιοχή.

Οι φωτογραφίες της δημοσιογράφου Βίκης Δρακούλη που βρέθηκε στην πλατεία της παραλίας της Κάτω Αχαΐας και έκανε το ρεπορτάζ, αναδεικνύοντας το θέμα είναι αποκαλυπτικές.