Στις 24 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τελικά οι φοιτητικές εκλογές, μετά την απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε γενική απεργία στις 17 του μήνα, γεγονός που δυσαρέστησε τις φοιτητικές παρατάξεις, χωρίς όμως να τους κόψει την… όρεξη για την εκλογική μάχη.

Ήδη το κλίμα σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας είναι πολωμένο, με την ατμόσφαιρα να είναι «ηλεκτρισμένη» λόγω των όσων γίνονται στην παιδεία, αλλά και με φόντο το τέταρτο μνημόνιο που έρχεται μετά την συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, δεν αποτελούν την εξαίρεση, στον κανόνα της «ηλεκτρισμένης» ατμόσφαιρας που επικρατεί στις φοιτητικές κοινότητες.

Ήδη έχει προηγηθεί μία έντονη διαμάχη στο Πανεπιστήμιο, με την αφίσα που εξέδωσε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (πρόσκειται στον χώρο του ΚΚΕ), εμφανίζοντας τρία από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ… ως ζόμπι.

Πιο αναλυτικά οι εμπνευστές της αφίσας, παίρνοντας την ιδέα από την γνωστή σειρά "Walking Dead" αποτυπώνουν τις φιγούρες της Φώφη Γεννηματά, του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, κάνοντας τες έτσι να μοιάζουν σαν ζόμπι.

Η αφίσα, με βάση αυτή την εικόνα, έχει σαν τίτλο «Πασοκing Dead», καλώντας τους φοιτητές να μην τους αναστήσουν στις εκλογές. Το καυστικό και σίγουρα μακάβριο θέμα της αφίσας προκάλεσες μύλο στο πανεπιστήμιο και δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά σε πολλούς για την μονομερή αυτή επίθεση της παράταξης του ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της η ΠΑΣΠ (η παράταξη του ΠΑΣΟΚ), δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει και σε ανακοίνωση της επιτίθεται,  με «σπόντα» τον Κώστα Πέλετιδη, στο ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για κομματικές προσλήψεις που όπως υποστηρίζει γίνονται στον δήμο της Πάτρας. Μένει να δούμε ποια θα είναι η επόμενη διαμάχη μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων. Το σίγουρο είναι ότι τα όργανα ήδη έχουν ξεκινήσει…