Το "φεγγάρι του λουλουδιού" έλαμψε το βράδυ της Πέμπτης, στις 11 Μαΐου, πάνω από τις στέγες και τα μπαλκόνια των σπιτιών της Πάτρας, δίνοντας ένα φωτεινό χρώμα στην νύχτα και κάνοντας την γύρω πλάση να έχει μπει στον ρυθμό του.

Ο λόγος φυσικά για την πανσέληνο του Μαΐου που απόλαυσαν οι Πατρινοί το βράδυ της Πέμπτης, κάνοντας τους να βγουν στα μπαλκόνια τους ή σε κάποιο ξέφωτο μέρος όπου η σελήνη μοιάζει να είναι πιο... κοντά.

Η πανσέληνος του Μαΐου ονομάζεται και φεγγάρι του λουλουδιού από τους ιθαγενείς της Αμερικής, τους Μάγια και τις υπόλοιπες φυλές των Ινδιάνων που μετρούσαν τον χρόνο δίνοντας ένα όνομα σε κάθε σελήνη, έτσι για να χωρίζουν τις εποχές και τους σεληνιακούς μήνες.

Το φεγγάρι του λουλουδιού είχε προσδοθεί στον μήνα του Μαΐου, καθώς είναι η περίοδος του χρόνου που ανθίζει η φύση και όλα γύρω μοιάζουν να είναι ολάνθιστα.

Η πανσέληνος του Μαϊού ή το φεγγάρι του λουλουδιού αποτυπώνει αυτή την κορύφωση και τον οργασμό της φύσης στην ουρανό και στην νύχτα.

Για αυτό και έχει κάτι το διαφορετικό από τις υπόλοιπες πανσελήνους, ενώ στην Πάτρα η λάμψη της έκανε πολλούς να παρασυρθούν από την μαγεία της, τραβώντας τους σε μέρη όπως το Κάστρο και ο πεζόδρομος της Ηφαίστου μέχρι τις σκάλες της Αγίου Νικολάου. 

Σε σημεία, δηλαδή που αποτελούν στέκια της νεολαίας και που γέμισαν με κόσμο την νύχτα της πανσελήνου.  Δείτε  τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media με το φεγγάρι του λουλουδιού.

She was like the moon.. some parts of here were always hidden..

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαργαριτα Χατζ (@margaritachatz) στις

#fullmoon inside #patras,#greece. #summer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Milkyway Radiophone (@milkywayradio.gr) στις