Ο υδράργυρος λέει, θα ανέβει επικίνδυνα για το Σαββατοκύριακο και αυτό σημαίνει ένα μόνο πράγματα για τους κατοίκους των πόλεων...Εκδρομή!

Λίγοι είναι αυτοί που έχουν τολμήσει την πρώτη τους βουτιά στις παραλίες της περιοχής αν και οι περισσότεροι ετοιμάζονται για το πρώτο διήμερο με μαγιό.

Εκτός από τις όμορφες ακτές της Αχαΐας, ένας άλλος προορισμός αναμένεται να πλημμυρίσει από κόσμο το ερχόμενο Σάββατο και δεν είναι άλλος από την Λίμνη Τσιβλού!

Βρίσκεται στις πλαγιές του βουνού Χελμού Καλαβρύτων και οι πρώτες εκδρομές από Ναύπλιο, Ναύπακτο και Μεσολόγγι είναι προγραμματισμένες ειδικότερα την Κυριακή 14 Μαΐου.


φωτό - mariosbalis

φωτό - mariosbalis

Πρόκειται για την όμορφη φυσική λίμνη του Νομού που βρίσκεται σε υψόμετρο 800 περίπου μέτρων σε ένα καταπράσινο τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ενώ θεωρείται και αρκετά βαθιά λίμνη περίπου 80 μέτρα.

Φυσικά διαμορφώνεται κάθε χρόνο ανάλογα με τις ετήσιες βροχοπτώσεις. Πλατάνια και πεύκα κατακλύζουν κυριολεκτικά την περιοχή ενώ οι ορεινές δεντρόφυτες πλαγιές γύρω από την λίμνη δίνουν την αίσθηση αλπικού τοπίου. Ιδανικός προορισμός για οποιαδήποτε δραστηριότητα και χαλάρωση με γεύμα απολαμβάνοντας θέα της λίμνης και της γαλήνης που προσφέρει το τοπίο.

Μια αντιπροσωπευτική πεζοπορική διαδρομή που μπορείτε να κάνετε, ξεκινά από το χωριό Περιστέρα και καταλήγει στην λίμνη.

Λεπτομέρειες πεζοπορικής διαδρομής:
Χλμ: Περίπου 6,5
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολος
Είδος μονοπατιού: Δασικό, χωμάτινο κατηφορικό
Υψομετρική διαφορά:250 μέτρα
Σημεία ενδιαφέροντος: Πευκόδασος, θέα, σπάνια ομορφιάς τοπίο


Είναι ουσιαστικά και η καλοκαιρινή πρόκληση της ορεινής Αχαΐας που έχει να κάνει με παιχνίδια στο νερό ανάμεσα από βουνά και δάση.

Κάποιοι συνδυάζουν το μπάνιο με την πεζοπορία ή το κανόε καγιάκ, το ψάρεμα ή απλώς το χάζι στην φύση.

Ένα μοναδικό τοπίο που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν Πατρινό, αφού πολλοί κάνουν μονοήμερες εκδρομές στην πανέμορφη λίμνη Τσιβλού.

Κατασκηνωτές και κολυμβητές πλέκουν εγκώμιο για αυτό το γαλαζοπράσινο παράδεισο….

Δείτε φωτογραφίες των ίδιων των επισκεπτών στην λίμνη:


Το πιο "τέλειο" μέρος της Αχαΐας για τον πρώτο "μίνι" καύσωνα! Το πιο "τέλειο" μέρος της Αχαΐας για τον πρώτο "μίνι" καύσωνα! Το πιο "τέλειο" μέρος της Αχαΐας για τον πρώτο "μίνι" καύσωνα! mariosbalis

mariosbalis