Σε λίγες μέρες ο Τραμπ ετοιμάζεται να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα! Ο μόνος τρόπος για να τον σταματήσουμε είναι να πείσουμε 6 ισχυρές χώρες που επίσης υπέγραψαν την παγκόσμια συμφωνία να του σταθούν εμπόδιο.   

ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία και Ηνωμένο Βασίλειο θα συναντηθούν σε λίγες μέρες στην ετήσια σύνοδο κορυφής της G7. Οι 6 χώρες, λένε ότι θα προστατέψουν τη συμφωνία. Αλλά μπορεί τελικά να υποκύψουν στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με τον Τραμπ, εκτός και αν οι πολίτες όλου του κόσμου ξεσκεπάσουμε αυτήν την κοροϊδία και φωνάξουμε «ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ».   

Είναι στο χέρι μας! Είναι η δική μας παγκόσμια συμφωνία που υπέγραψαν 197 χώρες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Τραμπ να τη σπάσει. Πάτα για να απαιτήσουμε από τους 6 ηγέτες να σηκώσουν μια ασπίδα προστασίας γύρω από τη Συμφωνία του Παρισιού και διάδωσέ το: 

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, η Γη υπερθερμαίνεται ακόμη πιο γρήγορα από όσο πιστεύαμε όταν υπογράφτηκε η Συμφωνία του Παρισιού. Πρέπει να επιταχύνουμε τα μέτρα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, χωρίς να κωλυσιεργούμε με τον Τραμπ και τα τσιράκια του στις πετρελαϊκές.   

Η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία έχουν δηλώσει πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να ληφθούν μέτρα για το κλίμα. Όμως ο πρωθυπουργός του Καναδά Τριντό και η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μέι εμφανίζουν ανησυχητικά σημάδια πως ίσως οπισθοχωρήσουν λόγω Τραμπ. Γι' αυτό είναι κρίσιμο να πιέσουμε τους 6 ηγέτες να δεσμευτούν ότι θα συνεχίσουν με ή χωρίς τις ΗΠΑ και ότι θα επιβάλουν κυρώσεις στον Τραμπ, αν αποχωρήσει από τη συμφωνία.   

Αν κάνουμε αυτήν την εκστρατεία μαζική και πετάξουμε την καυτή πατάτα στους 6 ηγέτες που θα παρευρεθούν στη σύνοδο, θα νιώσουν την πίεση να αναλάβουν πιο τολμηρή δράση για το κλίμα. Ας δείξουμε στον Τραμπ και τους ρυπολάγνους κολλητούς του ότι, αν θέσουν τον πλανήτη μας σε κίνδυνο, το κίνημά μας θα αντεπιτεθεί ακόμη πιο δυναμικά και ολόκληρος ο κόσμος θα βγει μπροστά για να προστατέψει το κλίμα

Διακυβεύονται όλα όσα αγαπάμε. Αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια για να πετύχουμε συμφωνίες για το κλίμα που θα προστατέψουν τη Γη και τώρα ο Τραμπ απειλεί να καταστρέψει τα πάντα. Χρειάζεται η συμμετοχή όλων για να τον σταματήσουμε. Ας ενώσουμε τώρα τις δυνάμεις μας από κάθε γωνιά του πλανήτη για ένα ασφαλές μέλλον.   

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα, 
Alice, Iain, Marigona, Nick, Σπύρος, Luca, Fatima και όλη η ομάδα Avaaz