Την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Από νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Παράλληλα, από το πρωί και για το υπόλοιπο της ημέρας, θα σημειώνονται σποραδικές ασθενείς βροχές στις ορεινές κυρίως περιοχές όλης της δυτικής χώρας. Αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης κυρίως μετά το μεσημέρι, με εξαίρεση το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο της τάξης των 2 έως 5 βαθμών. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα από 12 έως 28, στη Θεσσαλία από 12 έως 35, στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από 12 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 28, και στην Κρήτη από 11 έως 34.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις αρχικά 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το πρωί θα ενισχυθούν και σταδιακά θα φτάσουν τα 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένη, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως και το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί. Η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένη, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως και το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς.