Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο κολυμβητήριο της Αγυιάς στην Πάτρα με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΠΕΑΚ να προχωρά σε δημοπρασία του έργου για την ανάπλαση του χώρου.

Αυτό τόνισε στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε προ ημερών ο δημοτικός σύμβουλος της ΡΑΠ και υπεύθυνος της Επιτροπής Αθλητισμού της Ν.Ε. Αχαΐας, Ηλίας Γρηγόρης, απευθυνόμενος στον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συνοδινός, κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα το έργο που θα φτιαχτεί θα είναι προϋπολογισμού 240.000 ευρώ και προβλέπει την περίφραξη της πισίνας και την ανακατασκευή γηπέδων, μπάσκετ, βόλεϊ και τένις.

Παράλληλα, θα γίνει μερική περίφραξη των εγκαταστάσεων του πρώην κολυμβητηρίου, ενώ ο χώρος της πισίνας προβλέπεται να μετατραπεί σε γήπεδα beach volley και beach soccer.

Εξάλλου, σύμφωνα με την μελέτη, στον χώρο πρόκειται να φτιαχτεί κερκίδα που θα διευκολύνει τους Πατρινούς που πηγαίνουν εκεί  να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν.

Το έργο της ΓΓΑ διαφέρει σε πολλά από την πρόταση που είχε κάνει ο Δήμος για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου στην πρώην κολυμβητήριο, όμως , σίγουρα, από την άθλια εικόνα που βλέπει κανείς τώρα  περνώντας από εκεί, η κατάσταση θα είναι καλύτερη.

Θυμίζουμε ότι το πρώην κολυμβητήριο είναι εδώ και χρόνια μέσα στην εγκατάλειψη, ενώ οι δημοπρατήσεις για τις εργασίες θα γίνει εντός του Μαΐου. Εφόσον όλα πάνε καλά η όψη του χώρου θα αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες…