Ένας από τους πιο ταλαντούχους street artist της Πάτρας «χτύπησε» και πάλι, φτιάχνοντας σε έναν τοίχο σε γκαράζ της 25ης Μαρτίου, στο πάνω μέρος της πόλης, μία προσωπογραφία που κεντρίζει την προσοχή των περαστικών.

Ο Taish (κατά κόσμο Γιώργος Δημητρακάς) είναι ο δημιουργός αυτής της νέας φιγούρας γκράφιτι που ήδη μαγνητίζει τα βλέμματα, όχι μόνο πάνω στον τοίχο του γκαράζ, αλλά και στα social media αφού έχει ανέβει ως εικόνα και στο instagram.

Η "κοπέλα", όπως λέει ο ίδιος στο patrasevents.gr, είναι ένα φανταστικό πρόσωπο. Προέρχεται από μία φωτογραφία που βρήκε στο διαδίκτυο, πάνω στις συνεχείς αναζητήσεις που έκανε για να ανακαλύψει το επόμενο πρόσωπο που θα τον ενέπνεε.

Ένα πρόσωπο διαφορετικό που καλεί τον οποιοδήποτε περαστικό να καθίσει να το χαζέψει τραβώντας του το ενδιαφέρον και το βλέμμα σαν άλλη "Σειρήνα". «Δεν έχω ιδέα αν η κοπέλα αυτή είναι υπαρκτή ή όχι. Αυτό που έψαχνα ήταν ασπρόμαυρες εικόνες, έχοντας ένα φίλτρο αναζήτησης, ενώ στη συνέχεια αυτοσχεδίαζα αμέσως στον τοίχο».

Η αρχική εικόνα της άγνωστης αυτής κοπέλας ήταν πιο σαγηνευτική και πιο ερωτική, όμως ο Taish προτίμησε ακόμα μία φορά να αυτοσχεδιάσει, δίνοντας στην φιγούρα μία πιο γλυκιά και αθώα μορφή.


Η όλη στάση της θυμίζει κάτι από ‘80ies, με το κάπως φουντωτό μαλλί να παραπέμπει στην εποχή της disco, πάντα όμως σε ένα κλασικό ύφος και στυλ. «Ξέφυγα λίγο από το αρχικό σχέδιο, όταν όμως αυτοσχεδιάζεις συμβαίνουν αυτά, αρκεί να μπορείς μέσα από τις παραλείψεις να βελτιώνεσαι» τονίζει σχετικά ο ίδιος με κάποια δόση μετριοφροσύνης.

Η ουσία βέβαια για μας τους περαστικούς είναι άλλη. Ένας ακόμα γκρίζος και αδιάφορος τοίχος της Πάτρας, όχι μόνο πήρε χρώμα, αλλά απέκτησε προσωπικότητα και χαρακτήρα. Μιας κοπέλας άγνωστης σε μας. Μιας κοπέλας που μοιάζει να μας καλεί να την γνωρίσουμε...


Οι φωτογραφιες είναι του konstantinosbar.