Ανησυχία υπάρχει μεταξύ των δήμων και των φορέων του νομού για το θέμα της διαχείρισης του νερού και της αξιοποίησης του φράγματος Πείρου Παραπείρου.
Σύμφωνα με τις έρευνες και τις μελέτες που έχουν γίνει η αξιοποίηση του φράγματος θα μπορέσει να δώσει άφθονο νερό και μάλιστα ιδιαίτερα καλής ποιότητας, στους δήμους του νομού, εκ των οποίων αρκετές περιοχές έχουν αυτή τη στιγμή σημαντικό πρόβλημα.
Περιοχές σε δήμους, όπως αυτός της Δυτικής Αχαΐας ή αυτός της Ερυμάνθου, με μεγάλες αγροτικές και καλλιεργήσιμες επικράτειες που έχουν ανάγκη από μεγάλες και σημαντικές ποσότητες νερού.
Οι δήμοι και οι φορείς αυτοί έχουν την πεποίθηση ότι ο μοναδικός τρόπος για να προχωρήσει το όλο θέμα που έχει «κολλήσει» εδώ και αρκετά χρόνια είναι να συσταθεί ένας διαδημοτικός φορέας που να έχει την ευθύνη για την διαχείριση του νερού.
Ωστόσο, όσο ο δήμος της Πάτρας διαφωνεί στην σύσταση ενός τέτοιου φορέα και προβάλει αντιρρήσεις, τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι και ο φόβος για την εμφάνιση ενός ιδιώτη που ενδέχεται να μεσολαβήσει για να αναλάβει την διαχείριση του.
Και αυτό είναι κάτι που δεν θέλει κανείς από τους δημοτικούς φορείς, αλλά ούτε και ο δήμος της Πάτρας, έχοντας όλοι μία κοινή άποψη πάνω στο ζήτημα αυτό ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό.
Πιέσεις προς τη Μαιζώνος για την σύσταση φορέα διαχείρισης
Έτσι, μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει μία προσπάθεια πίεσης από τους φορείς προς τον δήμο της Πάτρας, σε μία τέτοια κατεύθυνση, έτσι ώστε να πάνε με κοινές και συγκεκριμένες προτάσεις στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε.
Στην Μαιζώνος, όπως αναφέρουν όσοι υποστηρίζουν την λύση του διαδημοτικού φορέα, θα πρέπει να ξεπεράσουν τις ιδεολογικές προσκολλήσεις, πάνω σε ένα θέμα που αφορά όλη την Αχαΐα, τους δήμους και τους κατοίκους της. Πόσο μάλλον από την στιγμή που δεν προτείνει μια άλλη λύση στον ορίζοντα.
Γιατί ο Εθνικός Δημόσιος Οργανισμός Υδάτινων Πόρων, που ζητά ο δήμος της Πάτρας και θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, με τα οικονομικά δεδομένα που έχει σήμερα το κράτος, αυτό φαντάζει κάτι δύσκολο έως απίθανο.