Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στις 9μ.μ., και στο πλαίσιο του 20ου "Μουσικού Μαΐου", που διοργανώνει η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών με το Ίδρυμα Ι.& Ε. ΤΟΠΑΛΗ, ο Δημήτρης Τσάκας στο σαξόφωνο θα μας ταξιδέψει μουσικά με αντιπροσωπευτικά ακούσματα από την ιστορία της Jazz. Στο πιάνο θα τον συνοδεύσει ο Κωστής Χριστοδούλου.

Ο Δημήτρης Τσάκας ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κλασσική κιθάρα παίρνοντας δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και τιμητική διάκριση, και  επίσης σπούδασε jazz σαξόφωνο με υποτροφία στο Berklee College of Μusic (καθηγητές: Andy Mc Gee, Jerry Bergonzi, George Garzone ,Steve Wilson). Έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές παραγωγές και ζωντανές εμφανίσεις πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών καθώς και της ελληνικής jazz σκηνής! Tο προσωπικό του jazz σχήμα, συμμετέχει σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2007 συμμετείχε ως σολίστας στο τριπλό cd του Βαγγέλη Παπαθανασίου "Blade Runner Trilogy" 25th anniversary. Τον Μάϊο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό CD με τίτλο “Growing up”, το οποίο ηχογράφησε στη Νέα Υόρκη παίρνοντας εξαιρετικές κριτικές από κορυφαίους μουσικούς όπως ο David Liebman. Τον Ιανουάριο του 2013 παρουσίασε ως σολίστ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ το ιστορικό έργο “Charlie Parker with strings”, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια και κριτικές. Τον Ιούνιο του 2015 σαν σολίστας πάλι συνέπραξε με την Big Band του Δήμου Αθηναίων και με τον εξαιρετικό ντράμερ Ralph Peterson. Τον Οκτώβριο του 2015 κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του CD από τη Minos EMI-Universal με τίτλο “A man dreams", το οποίο και παρουσίασε στο "Gazarte" και στο τρίτο πρόγραμμα λάϊβ στο στούντιο της ΕΡΤ με μεγάλη επιτυχία. Τον Δεκέμβριο του 2015 παρουσίασε με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ (την χορωδία και την συμφωνική ορχήστρα) στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία, σαν σολίστας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θαυμάσιο έργο του Duke Pearson "Cristo Redentor". Το 2016 συνέπραξε με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σαν σολίστας, στο έργο του Stephane Tsapis "immigrant" και συμμετείχε στους "Μετασχηματισμούς" της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με τους Θωμά Κωνσταντίνου και Πάνο Δημητρακόπουλο.

Ο Κωστής Χριστοδούλου [1983, Αθήνα] μεγάλωσε στη Σπάρτη, όπου άρχισε να ασχολείται με τη μουσική μαθαίνοντας ρεμπέτικα τραγούδια, παίζοντας κλασικό πιάνο και συμμετέχοντας σε τοπικά ροκ συγκροτήματα. Το 2001, στην Αθήνα, ξεκινάει τις πρώτες επαφές με τη Jazz, κάνοντας μαθήματα με δάσκαλο το Σταύρο Λάντσια. Από το 2002 μέχρι το 2006 ζει στην Κέρκυρα, όπου, ως φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, παρακολουθεί μαθήματα με τους: Γιώργο Κοντραφούρη, Δημήτρη Καλαντζή και Δήμο Δημητριάδη. Από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι το Μάιο του 2008 ζει στο Ελσίνκι (Φινλανδία), όπου παρακολουθεί μαθήματα στο τμήμα τζαζ της Ακαδημίας Sibelius. Από το Σεπτέμβριο του 2008 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, με τίτλο "Το Πράγμα", κυκλοφόρησε το 2012.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, με ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου στο τηλ. 2610-277740 και στο www.fe-odeiopatron.gr