Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis International Federation (MSIF), ως Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο της ΣΚΠ και εορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ, είναι η Τετάρτη 30 Μαΐου  2012 και έχει τη δέσμευση να πολεμήσουμε για έναν κόσμο απαλλαγμένο από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Η Παγκόσμια Ημέρα MS ξεκινά για τέταρτη φορά σε όλο τον κόσμο και θα κάνει και πάλι έκκληση για αλληλεγγύη και υποστήριξη για 2,5 εκατ. ανθρώπους σ' όλον κόσμο που υποφέρουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

"Η ζωή μου με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας "είναι το σύνθημα που έχει αποφασίσει και κοινοποιεί η διεθνής ομοσπονδία MSIF  για την Παγκόσμια ημέρα ΣΚΠ 2012 με το μήνυμα : «Η διάγνωση της ΣΚΠ δεν σημαίνει το "τέλος" για όλα τα όνειρα της ζωής ».

Βοηθήστε να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη να αναλάβει δράση!
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας ( WORLD MS DAY 2012), το Σωματείο «Ελληνική  Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα », συμμετέχει στην Παγκόσμια κινητοποίηση με τις εξής εκδηλώσεις :

Το Σάββατο 26 Μαΐου στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα στις 6.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική-Ενημερωτική Εκδήλωση με ομιλητές τους:
α) Δήμος Δ. Μητσικώστας, Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών  με Θέμα : Νέες θεραπείες-Συμμόρφωση ασθενών με ΣΚΠ
β)  Έλενα Ζώτου,  Λογοπαθολόγος- Λογοθεραπεύτρια Υπεύθυνη  Κέντρου Λογοθεραπείας και Λάμπρος Μεσσήνης, Κλινικός Νευροψυχολόγος Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με Θέμα : Γνωστικές Διαταραχές στη ΣΚΠ

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 η ΕΕΑΣΚΠ θα λειτουργεί  ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Γεωργίου , από τις 10.00π.μ. έως τις 8.00μ.μ., όπου θα διανέμεται έντυπο υλικό ενημέρωσης για τη ΣΚΠ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ. Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της ΣΚΠ.

Οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρών και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.