Ανεβαίνει η θερμοκρασία, πλησιάζει το καλοκαιράκι και τα κορμιά ήδη βγήκαν στις παραλίες για να τα δει ο ήλιος και να πάρουν μία αίσθηση από την αλμύρα της θάλασσας.

Ήδη από την Παρασκευή και μετά στον Καστελόκαμπο, στο Ρίο, αλλά και στον Άγιο Βασίλη της Πάτρας οι παραλίες είχαν αρκετό κόσμο, με νεαρούς και (κυρίως) νεαρές να επιδεικνύουν τα σώματά τους, φορώντας τα μαγιό τους.

Και αυτό παρόλο που το… αεράκι έκοβε, γιατί μπορεί στον ήλιο να είναι καλά, όμως στην σκιά, έχει κρύο. Όσο για την θάλασσα δεν το συζητάμε. Ειδικότερα, στις παραλίες του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου, το νερό είναι "παγάκι" και μέχρι να μπεις μέσα έχεις μουδιάσει από το κρύο.

Έτσι, οι νεαρές αυτές παρουσίες περιορίζονται κυρίως στην ηλιοθεραπεία. Σύμφωνα, με αυτόπτες μάρτυρες, που βρέθηκαν αυτές τις μέρες στις παραλίες κοντά στην Πάτρα, στα μαγιό των κοριτσιών κυριαρχεί το μπικίνι, με το… κορδόνι.

Όσο για τα αγόρια, φαίνεται ότι θα παίξει αρκετά και φέτος το κοντό σορτσάκι μαγιό. Όπως και να έχει τα κορμιά των παιδιών που ήδη έχουν βγει στην παραλία είναι γυμνασμένα, καλλίγραμμα, βγαλμένα μέσα από τις αίθουσες των γυμναστηρίων.

Πρόκειται, κυρίως για φοιτητές και φοιτήτριες, αλλά και για μαθητές από την Πάτρα, εκεί στα 18 με 20 που βράζει το αίμα τους, έχοντας την τρέλα της ηλικίας τους και δεν καταλαβαίνουν από κρύο. Έχουμε να δούμε πολλά και φέτος το καλοκαίρι…