Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Panachaico Trail 2017, από την Πολιτιστική Δράση Βραχνεΐκων, με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και την συμμετοχή 350 αθλητών από όλα τα μέρη της χώρας.

Πρόκειται για ένα event που έχει αγαπηθεί από τους λάτρεις των αγώνων δρόμου στο βουνό και φέτος έγινε για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ από ότι φαίνεται θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμα.

Ο αγώνας περιλαμβάνει υπέροχες διαδρομές μέσα από τα καταπράσινα μονοπάτια του Παναχαϊκού όρους που ειδικότερα αυτή την εποχή είναι πανέμορφο και σίγουρα είναι ένα event που αναδεικνύει την ομορφιά της αχαϊκής φύσης και αποτελεί βάση για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή μας.

Οι αθλητές ξεκίνησαν την διαδρομή τους από το Πουρναρόκαστρο και πέρασαν μέσα από δάση, ρυάκια, λιβάδια και ξωκλήσια για να φτάσουν στην κορυφή του βουνού, στις ανεμογεννήτριες, εκεί όπου τα χιόνια έχουν πλέον λιώσει.

Οι αγώνες έγιναν σε δύο διαδρομές. Η μία διαδρομή ήταν 16 χιλιομέτρων, σε υψόμετρο 762 μέτρων και ήταν μέτριας δυσκολίας και η άλλη διαδρομή ήταν πιο απαιτητική με τους δρομείς να διανύουν 20 χιλιόμετρα και το υψόμετρα να φτάνει στα 1.450.

Να σημειωθεί ότι οι αθλητές χάρηκαν με την ψυχή τους την συμμετοχή τους, σε έναν αγώνα που ήταν ιδιαίτερα οργανωμένος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα των διοργανωτών μία μέρα πριν από τον αγώνα είχαν προχωρήσει σε προ-αγώνα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα την επομένη. Ήταν η δεύτερη διοργάνωση για το Panachaiko Trail και όλα δείχνουν ότι ο αγώνας αυτός θα γίνει θεσμός.


Από την έναρξη του αγώνα


Από το τεστ που έγινε πριν από την έναρξη

Δεκάδες Πατρινοί (και όχι μόνο) πήραν τα βουνά για το "Panachaiko Trail 2017" (pics) Δεκάδες Πατρινοί (και όχι μόνο) πήραν τα βουνά για το "Panachaiko Trail 2017" (pics) Δεκάδες Πατρινοί (και όχι μόνο) πήραν τα βουνά για το "Panachaiko Trail 2017" (pics) Οι φωτογραφίες είναι από το facebook

Οι φωτογραφίες είναι από το facebook