Πολιτιστικό Κέντρο των Τρένων βρίσκεται στα σκαριά στην πόλη του Αιγίου, σε μία μεγάλη ιδιωτική επένδυση πολυμετοχικού σχήματος αποσκοπώντας στην προσέλκυση μαθητικού τουρισμού.

Το σχέδιο αφορά την αξιοποίηση του παλιού σταθμού του ΟΣΕ στο Αίγιο, αλλά και τα 15 στρέμματα που ανήκουν στην ΓΑΙΑΟΣΕ, στην παραλιακή ζώνη της πόλης, από το ύψος του παλιού λιμεναρχείου έως το παλιό φυλάκιο του ΟΣΕ.

Ο χώρος αυτός, σύμφωνα με τα σχέδια των επενδυτών, θα μετατραπεί σε Θεματικό Πάρκο που θα εμπεριέχει κλινάμαξες τύπου Γιουθ Χόστελ, ξενοδοχειακού τύπου, όπου εκεί θα διαμένουν μαθητές, φοιτητές και επισκέπτες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πελοπόννησος» το πάρκο που θα φτιαχτεί θα είναι κατάλληλο για εκπαιδευτικές εκδρομές. Τα Γιουθ Χόστελ πρόκειται να δώσουν μία άλλη δυναμική στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου.

Είναι μια ξενοδοχειακού τύπου διαμονή με ταξιδιωτική φιλοσοφία, εξαιρετικά δημοφιλής στην Ευρώπη και ειδικότερα στις νεανικές κατηγορίες τουριστών. Στον χώρο, εφόσον η επένδυση προχωρήσει, θα μεταφερθούν 30 περίπου παλιά βαγόνια τρένων που ήδη έχουν βρεθεί σε διάφορες πόλεις της Πελοποννήσου, στην Πάτρα, στην Κόρινθο, στην Τρίπολη κτλ.

Τα βαγόνια αυτά θα ανακαινιστούν πλήρως, με σκοπό να γίνουν ξενώνες που θα φιλοξενούν τους επισκέπτες – μαθητές του Πολιτιστικού Κέντρου Τρένων. Σκοπός του πάρκου είναι να προσελκύσει σχολεία από όλες τις περιοχές της Ελλάδας αφού θα είναι το μοναδικό τέτοιου είδους πάρκο που θα υπάρχει στην επικράτεια.

Όταν τα σχολεία σταματούν το καλοκαίρι και μαζί με αυτά οι εκπαιδευτικές εκδρομές των μαθητών, οι επενδυτές αποβλέπουν στην προσέλκυση πεζοπόρων τουριστών και γενικότερα στο κομμάτι του εναλλακτικού τουρισμού.