Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Λογοτεχνικός και Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός του Συνδέσμου Φιλολόγων Περιοχής Πατρών με θέμα:

«Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα...»

Μαθήτριες και μαθητές από αρκετά Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας συμμετείχαν με ενδιαφέροντα έργα, τα οποία συγκινούν με την ευαισθησία, την πρωτοτυπία, τη φαντασία και την έμπνευση που προσεγγίζουν το θέμα, αλλά και με την αισθητική ποιότητα διαχείρισής του.

Οι αρμόδιες κριτικές επιτροπές, για την πεζογραφία ( Ψυχογυιοπούλου Π., σχολική σύμβουλος φιλολόγων Πατρών, ο φιλόλογος και συγγραφέας Άρης Δρουκόπουλος, ο πεζογράφος Βασίλης Χριστόπουλος), για την ποίηση (οι ποιητές Γιάννης Ζαρκάδης και Σπύρος Βρεττός, η φιλόλογος και ποιήτρια Χριστίνα Καραντώνη), για τα εικαστικά έργα (οι εικαστικοί καλλιτέχνες Κλ. Κωστόπουλος και Ε. Μπαρμπαγιάννη), για τα ψηφιακά έργα (ο καθηγητής Πληροφορικής Π. Χατζηαντωνίου και ο φιλόλογος και ζωγράφος Π. Χαλούλος), για τη φωτογραφία (η Ελένη Σιγαλού, φυσικός και ποιήτρια και η φιλόλογος και ποιήτρια Χριστίνα Καραντώνη), για τις μουσικές συνθέσεις (Κων/να Σακκά, σχολική σύμβουλος Μουσικών και Χάρης Πεγιάζης, μουσικός, καθηγητής σύνθεσης), μελέτησαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τα έργα όλων των συμμετεχόντων και θα τα παρουσιάσουν στην τιμητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017, ώρα 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58), κατά την οποία θα δοθούν τιμητικά διπλώματα συμμετοχής σε όλα τα παιδιά, αλλά και τιμητικές διακρίσεις.

Μαθήτριες και μαθητές θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα έργα τους, ενώ θα παρουσιαστούν τα ψηφιακά και τα ζωγραφικά έργα τους και θα ακουστούν οι μουσικές συνθέσεις τους.

Ιδιαιτέρως πρέπει να ευχαριστήσουμε τους ευγενικούς χορηγούς της εκδήλωσής μας, τους εκδοτικούς οίκους που αποδέχτηκαν άμεσα και πρόθυμα το αίτημα μας για προσφορά βιβλίων που θα δώσουμε στις μαθήτριες και μαθητές που διακρίθηκαν από όλες τις ενότητες. Από την Αθήνα την προσπάθειά μας στηρίζει ο Κέδρος και το

Μεταίχμιο, ενώ από την Πάτρα οι εκδόσεις Διαπολιτισμός, «Πικραμένος», Πολύεδρο και Το Δόντι. Τους ευχαριστούμε δημόσια γιατί στηρίζουν με τον τρόπο τους, σε δύσκολες εποχές, την προσπάθεια καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας που επιδιώκει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πατρών.