Σε αναβρασμό βρίσκεται ο κόσμος του εμπορίου, αντιδρώντας στην απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών τόνισε ότι: "Η συσπείρωση των φορέων είναι απαραίτητη στον κοινό αγώνα για τη διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας και τη διάσωση της επιχειρηματικότητας και της εθνικής οικονομίας.

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών πιστός στις διεκδικήσεις του, υπήρξε πρωταγωνιστής στους αγώνες για τη βιωσιμότητα και πρόοδο του κλάδου. Το 2005 με τον Ν.3377 περί εγκατάστασης των πολυκαταστημάτων και την απελευθέρωση του ωραρίου,  για πρώτη φορά έκλεισε η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στα πλαίσια κινητοποιήσεων, αλλά και στις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2013 με την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι παρόντες φορείς συμφώνησαν και δηλώνουν τη συνέχιση του αγώνα για τη διασφάλιση της Κυριακάτικης Αργίας. Ο εμπορικός κόσμος μένει σταθερός στη θέση  για λειτουργία των καταστημάτων τις 3 θεσμοθετημένες Κυριακές ετησίως (παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Κυριακή των Βαΐων) και συνταγματική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας για τις υπόλοιπες Κυριακές του χρόνου. Η εφαρμογή της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, ούτε στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας έχει συμβάλλει, ούτε στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ούτε στη μείωση τιμών για τους καταναλωτές. Η Κυριακή είναι μέρα αναντικατάστατη για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και του οικογενειακού και κοινωνικού θεσμού.

Χωρίς τη δική μας παρουσία, η αγορά θα είναι νεκρή, όπως άλλωστε  συμβαίνει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα. Να μη γίνουμε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις «οι γλάστρες» των πολυκαταστημάτων."

Την Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην διασταύρωση Αγ. Νικολάου και Μαιζώνος προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις που λαμβάνονται.