Αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο παρουσιάζουν από κοινού η Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, σε συνδιοργάνωση με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., την Κυριακή 7 Μαΐου στις 8 το βράδυ στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Απόλλωνα" στο Αίγιο.

Η αξιόλογη αυτή μουσική συνεργασία προετοιμάστηκε στο πλαίσιο Πολιτιστικού Προγράμματος του σχολείου, με υπεύθυνη την καθηγήτρια μουσικής κα Έφη Γιαννακοπούλου, η οποία θα διευθύνει και την πολυμελή χορωδία. Θα συμμετάσχει 7μελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής Μπέσσυς Νάσση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιάζεται πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για το έργο του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος στην αρχή της σταδιοδρομίας του έγραψε κυρίως μουσική για θέατρο και κινηματογράφο και ακολούθως συνέθεσε μεταξύ άλλων τραγούδια σε περισσότερους από 42 δίσκους μεγάλων ερμηνευτών, καθώς και μουσική για τηλεοπτικές παραγωγές, για αρχαία τραγωδία, δράματα και διεθνή μπαλέτα. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.