Στην Πάτρα θα βρεθεί ο καθηγητής Γιώργος Πασχαλίδης την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017. Στις 13:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη στη δημοσιογράφο Λίνα Μπάστα στο ραδιοφωνικό σταθμό ANT1 Πάτρας και στις 17:00 θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο Αστήρ για να παρουσιάσει τις σπουδαίες ανακαλύψεις του αλλά και να μοιραστεί με όλους τους παρευρισκόμενους τα τελευταία νέα μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία. Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διπλωματικού Σώματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχτηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών τον ακαδημαϊκό Γιώργο Πασχαλίδη, μαζί με τους Ρώσους ακαδημαϊκούς συναδέλφους του Dr.Novikov και Dr.Tarasov, καθώς και τους συνεργάτες του.

Βασικό θέμα των συζητήσεων υπήρξε η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και η ενδυνάμωση της οικονομίας τους. Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν και οι δύο πλευρές για την εποικοδομητική συζήτηση που αποτελεί τη βάση της συνεργασίας με αμοιβαία οφέλη. Μετά το πέρας των συζητήσεων, ο ακαδημαϊκός Γιώργος Πασχαλίδης δώρισε σειρά των πολύτιμων βιβλίων του, που περιέχουν την ανακάλυψη του Μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis, στο Κέντρο Ρωσικής Διπλωματίας, τα οποία και θα εκτεθούν στην κεντρική βιβλιοθήκη προς τιμή του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα.


Ο Γιώργος Πασχαλίδης είναι Αντιπρύτανης και Καθηγητής με έδρα στο τμήμα της Ψυχολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Εκπαίδευσης και Έρευνας Noosfera και Πρύτανης στο παράρτημα της Ακαδημίας στην Ελλάδα. Τον προηγούμενο μήνα η Διεθνής Ακαδημία Εκπαίδευσης και Έρευνας “Νοοσφαίρα” με απόφαση της ολομέλειας της Ακαδημίας απέδωσε στον Καθηγητή Ψυχολογίας Γιώργο Πασχαλίδη τον τίτλο του Ακαδημαϊκού, τον ύψιστο βαθμό της ρώσικης πανεπιστημιακής διδακτικής δικαιοδοσίας και τον τίμησαν με το παράσημο «Βλαντιμίρ Βερνάτσκι», για τα υψηλά επιτεύγματά του στην επιστήμη. Η απονομή έγινε από τον ιδρυτή και πρύτανη της Ακαδημίας, Λεονίντ Νόβικοφ Βασίλιεβιτς, παρουσία του αντιπροέδρου της Ακαδημίας και αντιπρόεδρου του Συνδέσμου Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Ακραίων Συνθηκών και Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Ρωσίας, Γιούρι Ταράσοβ. Η ακαδημία πλαισιώνεται από πολύ σημαντικούς επιστήμονες, περισσότερους από 60 διδάκτορες διαφόρων ειδικοτήτων, και οι κύριες δραστηριότητές της είναι:

Η κατάρτιση ειδικών-τεχνολόγων στην επεξεργασία των φυσικών πόρων για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών στην οικονομία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τη δημιουργία νέων βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας.

Η υλοποίηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της τριτοβάθμιας και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στην κοινωνιολογία, ψυχολογία, οικονομία, τεχνολογία, μηχανική, στις ανθρωπιστικές επιστήμες και σε άλλες ειδικότητες

Η προετοιμασία υψηλής ειδίκευσης των υποψηφίων διδακτόρων διαφόρων κατευθύνσεων

Η διεξαγωγή ερευνητικών δραστηριοτήτων στους τομείς της ανάπτυξης φυσικών πόρων στη Ρωσία και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων: υδρογονανθράκων, οργανικών πρώτων υλών, σιδηρούχων και πολύτιμων λίθων και μετάλλων, η μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, φυσικών κοιτασμάτων και η ανάπτυξη της γεωργίας

η δημιουργία ερευνητικών εργαστηρίων και ομάδων έρευνας

η δημιουργία πειραματικών γεωργικών / αιολικών εκμεταλλεύσεων

η προσέλκυση διεθνών και Ρώσων επιστημόνων, ομάδων, εργαστηρίων, ινστιτούτων και ακαδημιών για την ανάπτυξη και την υλοποίηση έργων για τη νανο-τεχνολογία

η ανάπτυξη και η εφαρμογή του συστήματος αυτόματης λήψης λογισμικού, η παραλαβή και αποθήκευση των δεδομένων σχετικά με τις πηγές περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην "Καθαρή Πόλη», επιτρέποντας να επιταχύνει δεκάδες και εκατοντάδες φορές την ανάπτυξη των περιβαλλοντικών εγγράφων τεκμηρίωσης

εμπεριστατωμένη έρευνα και κατάρτιση/ σύνταξη της γενεαλογικής ρίζας δημιουργώντας γενεαλογικό βιβλίο.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το βιβλίο "Οδηγός Διατροφής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και της ψυχικής ισορροπίας". Πρόκειται για μια συνεργασία με τον γιο του σεφ Δημήτρη Πασχαλίδη, που αποτελεί έναν πολύτιμο διατροφικό οδηγό ο οποίος, στοχεύει στη διατήρηση και αποκατάσταση του πολυτιμότερου αγαθού - της ΥΓΕΙΑΣ. Η διατροφή που προτείνει είναι μοναδική, επειδή έχει την ικανότητα να επιφέρει ηρεμία στον εγκέφαλο, να εξισορροπεί τη χημική σύσταση του σώματος και τελικά να διασφαλίζει τη συνολική υγεία και την αρμονία στην ψυχή και στο σώμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του και τη δραστηριότητά του επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Γιώργου Πασχαλίδη www.georgepashalidis.gr. Τηλ. επικοινωνίας 6980140140 & 6944634272.

Η είσοδος στο ξενοδοχείο «Αστήρ» είναι ελεύθερη.