Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών διοργανώνει εικαστικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας από 8 έως 16 ετών με θέμα «Μαθαίνουμε την τεχνική του «Παπιέ Μασέ» (Πεπιεσμένο Χαρτί)». 

Το εικαστικό εργαστήριο θα υλοποιηθεί το Μάιο στην αίθουσα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, θα είναι διάρκειας τριών τρίωρων συναντήσεων με έναρξη το πρωί του Σαββάτου 20 Μαΐου. 

Για αναλυτικότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Μια υπέροχη εμπειρία η συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παιδικών - Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων

Μια άκρως επιτυχημένη εκπαιδευτική μουσικοχορευτική παράσταση των παιδικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Δύο ημέρες ξεχωριστές έζησαν οι μικροί μαθητές του Λυκείου που συμμετείχαν στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ για Παιδιά και Εφήβους που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 στην Ελασσόνα.
Τα φυντάνια του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών συνοδευόμενα από την έφορο εθνικών χορών, μέλη του ΔΣ και τις δασκάλες χόρεψαν, διασκέδασαν, άκουσαν, είδαν, έμαθαν, γνώρισαν και έκαναν παρέα με παιδιά από άλλα μέρη της Ελλάδας. Έδωσαν το χέρι και ενώθηκαν όλα μαζί στον μεγάλο κύκλο της ελληνικής μας παράδοσης.

Συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών σε χορευτική παράσταση στο Achaia Beach στα πλαίσια της διαμονής Θεατρικής Ιταλικής Ακαδημίας.

Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 μαθητές του Λυκείου βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Achaia Beach και παρουσίασαν τον ελληνικό μουσικοχορευτικό πλούτο σε μια παράσταση που έδωσαν σε μέλη της Θεατρικής Ιταλικής Ακαδημίας.
Οι θεατές από την γείτονα χώρα είχαν την χαρά να απολαύσουν εικόνα και ήχο ελληνικό χωρίς να διστάσουν να εκδηλώσουν τον θαυμασμό τους και την θέρμη τους για το ελληνικό μοναδικό μουσικοχορευτικό ηχόχρωμα.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ Active Children - Δραστήρια παιδιά - Πάτρα 2017

Το 1ο Φεστιβάλ Active Children - Δραστήρια παιδιά - Πάτρα 2017 θα διεξαχθεί στην Αγορά Αργύρη, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου από τις 10.00 π.μ έως 9.00 μ.μ. Ανάμεσα στους φορείς που θα συμμετέχουν θα είναι και το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών μιας και τα παιδιά αποτελούν για εμάς προτεραιότητα.
Θα χαρούμε να βρεθείτε κοντά μας!

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών και το πλούσιο κοινωνικό του έργο.

Το «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» δεν σταματά να προσφέρει και να δείχνει και το άλλο του πρόσωπο μέσα από το πλούσιο κοινωνικό έργο του.
Συνεργάζεται με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, το Κέντρο Δωρεάς Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, το Άλμα Ζωής, την Ένωση Γυναικών Πάτρας, συλλέγει τρόφιμα και άλλα ήδη για την Κιβωτό Αγάπης και το Κοινωνικό Συσσίτιο «Άρτος Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Ο Εθελοντισμός, η προσφορά, η πρόληψη, η ενημέρωση και η στήριξη παραμένουν πάντα προτεραιότητες για το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών.