Σημαντικές επιτυχίες για τους αθλητές της εθνικής ομάδας παίδων και νέων πυγμαχίας που αγωνίζονται σε διεθνές τουρνουά της ΑΙΒΑ στο Μοντενέγκρο, υπό της οδηγίες του Πατρινού ομοσπονδιακού προπονητή και δασκάλου της Παναχαϊκής, Νίκου Πλέα.

Οι αθλητές της εθνικής ομάδας τίμησαν τα γάντια τους, σε μία διοργάνωση που πήραν μέρος οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου στην ηλιακή τους κατηγορία, δείχνοντας ότι το μέλλον της ελληνικής πυγμαχίας είναι κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρο.  

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Σωτηρόπουλος της Παναχαϊκής κατάφερε και πήρε το χρυσό μετάλλιο, στην κατηγορία των 80 κιλών, σε ένα τελικό όπου η ψυχή νίκησε την δύναμη, κερδίζοντας τον Αλβανό πρωταθλητή, Νοri Mateo, με 5-0. Είχαν προηγηθεί για τον Πατρινό πυγμάχο οι νίκες επί των πρωταθλητών της Βουλγαρίας και της Ιταλίας.

Ο Μάρκος Μιχαλόπουλος της Πυγμής πήρε και αυτός στην κατηγορία των 75 κιλών μετάλλιο, κατακτώντας την δεύτερη θέση, χάνοντας το χρυσό στον τελικό από τον Βούλγαρο πρωταθλητή Lyubenov Daniel, ο οποίος και νίκησε με 3-2. Είχαν προηγηθεί οι νίκες του Μάρκου Μιχαλόπουλου επί των αντίστοιχων πρωταθλητών της Ουγγαρίας και της Ιταλίας.

Οι επιτυχίες όμως δεν σταμάτησαν εδώ και τους αθλητές του Νίκου Πλέα. Ο Νικόλας Αυγέρης (της Αμφιλοχίας) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 57 κιλών, ενώ ένα ακόμα μετάλλιο πήρε και ο Βαγγέλης Νιτζανιάν που αντιμετώπισε το βράδυ της Κυριακής, στον τελικό της κατηγορίας των +91 τον Νορβηγό Bogne Yruin Tobias, έχοντας κερδίσει νωρίτερα στον ημιτελικό τον Ούγρο πρωταθλητή. 

Να σημειωθεί ότι στο τουρνουά πήγαν μέρος επίσης ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος της Παναχαϊκής και ο Ιάσονας Βασιλείου του Τίγρη Ιωαννίνων που πραγματοποίησαν επίσης αρκετά καλές εμφανίσεις.