Τον γνωρίσαμε στον Απόλλωνα Πατρών όπου αγωνιζόταν το 2012... Τον συναντάμε μέχρι και σήμερα σε κάποια από τα πιο δημοφιλή νυχτερινά στέκια της Πάτρας όπου όλοι τον γνωρίζουν και τον αγαπάνε ενώ πριν λίγες ημέρες μας έκανε υπερήφανους φορώντας την φουστανέλα και τα τσαρούχια της Ελλάδας στο μακρινό Σίδνεϊ αλλά και στην Αδελαΐδα!

Ο Γιώργος Τσενεμπής είναι ο Πατρινός (όχι από καταγωγή αλλά από καρδιά αφού στην πόλη μας έχει ζήσει τα περισσότερα του χρόνια και ας κατάγεται από την Κέρκυρα) που μαζί με εννέα μέλη της Προεδρικής Φρουράς συγκίνησαν 6.000 άτομα που παρακολούθησαν ζωντανά την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς οι οποίοι συμμετείχαν στην την εκστρατεία της Καλλίπολης εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το άγημα από την Ελλάδα και ο "δικός" μας Γιώργος καθήλωσαν το κοινό τόσο από την συνολική τους εικόνα όσο και από τον ήχο των τσαρουχιών στον δρόμο που διασχίζουν καθημερινά χιλιάδες ομογενείς.

Ήταν μια μοναδική στιγμή που έφερε την ελληνική υπογραφή σε μια εκδήλωση που απέδειξε πόσο δυνατές είναι οι σχέσεις Ελλάδας - Αυστραλίας!

Για να γίνει κάποιος εύζωνας θα πρέπει να αντέξει στη σκληρή πειθαρχία και την πίεση που απαιτεί η εκπαίδευση.

Ο Γιώργος υπηρετεί στην Προεδρική Φρουρά που είναι η πιο τιμητική θέση στα στρατιωτικά καθήκοντα του σώματος.

Με την ευγνωμοσύνη που του δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετεί στη μονάδα ο "Πατρινός" έκανε τόσο την οικογένεια του να χαμογελάσει όσο και τους Έλληνες της Αυστραλίας να συγκινηθούν από τις στιγμές της παρέλασης που μεταδόθηκαν μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ όπως το greekcitytimes.

Τον βαρύ βηματισμό των ευζώνων μας μετέδωσε και το Hellenic Studies...

Η είσοδος τους στο γεμάτο στάδιο προκαλεί δέος σε κάθε Έλληνα!

Τα μέλη της προεδρικής φρουράς επέστρεψαν στην Ελλάδα όπως και ο Γιώργος στα "βαριά" καθήκοντά του.

Στην Πάτρα βρέθηκε περίπου πριν έναν μήνα και αναμένεται να επιστρέψει ξανά στην αδειά του όπου τον περιμένουν όλοι να τον συγχαρούν για την σπουδαία παρουσία του.