"Η παγκόσμια κοινότητα, 131 χρόνια από την εξέγερση στο Σικάγο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

"Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι επίκαιρο.Οι εργαζόμενοι βιώνουν την πρώτη μεγάλη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση του 21ου αιώνα. Βιώνουν τις συνέπειες του νεοφιλελεύθερου μοντέλου της παγκοσμιοποίησης, του δόγματος της αυτορρύθμισης των αγορών. Βιώνουν τα αποτελέσματα του οικονομικού συστήματος του «καπιταλισμού καζίνο».

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα και την περιοχή της Αχαΐας με ακόμα λιγότερους εργαζόμενους. Τα δύο χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν πλήξει τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τις αμοιβές των εργαζομένων, τα εργασιακά δικαιώματα, τις αποταμιεύσεις, το ασφαλιστικό και την πρόνοια.

Χρειαζόμαστε μια νέα πολιτική, ένα «σχέδιο Ελλάδα» που θα αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με επίκεντρο στις επενδύσεις αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη. Χρειαζόμαστε ένα νέο συμβόλαιο στο οποίο νεολαία και εργαζόμενοι δεν θα είναι πια θύματα αλλά παράγοντες εξέλιξης και ανάπτυξης.

Η φετινή Πρωτομαγιά ας σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τους αγώνες των εργαζομένων, μια νέα αρχή για μια Ανθρώπινη Κοινωνία, για μια Δυνατή Ελλάδα".