Την αισιοδοξία τους ότι θα διευθετηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που απομένουν στο σήριαλ των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, εκφράζουν από την κυβέρνηση.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων μερών είναι πια στην τελική ευθεία. Και στο κυβερνητικό επιτελείο τα τελευταία εικοσιτετράωρα καταγράφεται μπαράζ κλειστών συσκέψεων υπό τον πρωθυπουργό. Παρουσία, κατά πληροφορίες του iefimerida.gr των μελών της ομάδας διαπραγμάτευσης , υπουργών αλλά και κομματικών στελεχών.

Πηγές με καλή γνώση των όσων τεκταίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Χίλτον, σταχυολογούν τα σημεία-«αγκάθια» επί των οποίων το ΔΝΤ εκφράζει επιφυλάξεις. Πρόκειται για:

  1. Εργασιακά ( το ΔΝΤ επιμένει στην πλειοψηφία 50+1 για να λαμβάνεται απόφαση για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία)
  2. Ασφαλιστικό (τρόπος υπολογισμού των εισφορών)
  3. Άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές
  4. «κόκκινα» δάνεια

10-15 Μαΐου ψηφίζονται τα μέτρα

Η ψήφιση των προαπαιτουμένων, όπως προϊδεάζουν κυβερνητικές πηγές δρομολογείται μεταξύ 10-15 Μαίου, έτσι ώστε στη συνέχεια οι θεσμοί να γράψουν την έκθεση συμμόρφωσης που θα κατατεθεί στο eurogroup για να πάρει επισήμως το «πράσινο φως» η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ταξίδι-αστραπή για Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Με φόντο τα παραπάνω αναχωρεί απόψε για τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει αύριο στη Σύνοδο Κορυφής για το brexit , η οποία θα είναι λίγων ωρών και αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Αθήνα.