Αν με ρωτούσες απρόσμενα πες μου μια ραδιοφωνική παραγωγό, το όνομα «Ράνια Κωστάκη» θα έβγαινε από μόνο του αβίαστα σαν μια λογική συνέχεια της όλης έκφρασης.

Είναι ίσως η πιο επιτυχημένη ραδιοφωνική παραγωγός της χώρας και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά οι χιλιάδες ακροατές της που την ακούνε στον Ρυθμό 94.9 σε νύχτες «Ραδιο – Φόνου».

Η Ράνια Κωστάκη επιστρέφει στην Πάτρα με πολύ διάθεση για party και επικοινωνία με το Πατρινό κοινό που αγαπάει.

Κάπου ανάμεσα στον πανικό που ζει με καθημερινά με το τρέξιμο στο ραδιόφωνο και στην προετοιμασία της για την καλοκαιρινή της περιοδεία, μας μίλησε για την ζωή της, την δουλειά της, τις συζητήσεις που είχε για το τηλεοπτικό survivor αλλά και για τις πλαστικές επεμβάσεις.

Χωρίς να υπεκφεύγει με ευθείες απαντήσεις μας έκανε να την συμπαθήσουμε ακόμα περισσότερο γιατί δείχνει πως είναι αυτό το γλυκό κορίτσι που βλέπουμε στην τηλεόραση και ακούμε στα ερτζιανά εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια.


P.E. Σε βλέπουμε στην Πάτρα αρκετά συχνά… Σε ζητάει η πόλη ή εσύ αγαπάς αυτήν;

Ρ.Κ. «Για να υπάρχει μια ζεστή σχέση πρέπει να υπάρχει αγάπη και από τις δύο πλευρές οπότε αν δεν με αγαπάνε δεν μπορώ να δυναμώσω και την δική μου την αγάπη. Με λίγα λόγια η Πάτρα μου δείχνει την αγάπη της και έτσι γεννάτε ο απόλυτος έρωτας».

P.E. Είναι όμως και το Dose που σε έχει κερδίσει λίγο παραπάνω…

Ρ.K. «Με τον Νικόλα (ιδιοκτήτη της επιχείρησης) έχω πολύ καλές σχέσεις και πραγματικά τον αγαπώ. Το κοινό που έρχεται στο Dose, είναι και το αγαπημένο μου κοινό. Παίζω σε μεγάλα μαγαζιά και club και το ότι πηγαίνω σε έναν χώρο που είναι πιο πολύ all day café είναι επειδή το κλίμα εκεί είναι μαγικό».


Η συνεργασία με τον Νίκο Οικονομόπουλο

P.E. Είσαι μια dj που μπήκες στα... μπουζούκια!

Ρ.Κ. «Ξεκίνησα με τον Νίκο Βέρτη πριν κάποια χρόνια να μπαίνω εμβόλιμα στο πρόγραμμα δηλαδή στις παύσεις του live και να παίζω μουσική. Συνέχισα με την Δέσποινα Βανδή και φέτος ήμουν με τον Νίκο Οικονομόπουλο στο Fever.

Η τελευταία μου συνεργασία μάλιστα ήταν ένας κόντρα ρόλος γιατί το πρόγραμμα ήταν αμιγώς λαϊκό. Φάνηκε πως είχε απόλυτη επιτυχία».

P.E. Τελικά ο κόσμος διασκεδάζει ή υπάρχει δυσκολία;

P.K. «Γενικότερα υπάρχει δυσκολία αλλά για καθαρά οικονομικούς λόγους. Όταν γίνεται party με quest κάποιους djs θα δει κανείς πως υπάρχει περισσότερη διασκέδαση και πως τα μαγαζιά γεμίζουν σε σχέση με τα μπουζούκια που ήδη έχουν επιβαρυμένο budget.

Eγώ μέχρι ώρας δεν έχω αντιμετωπίσει το γεγονός του να βρεθώ σε ένα μαγαζί και να μην χορέψει ο κόσμος γιατί προσαρμόζομαι στα θέλω του κοινού.

Για παράδειγμα η Πάτρα αγαπάει λίγο περισσότερο τον Οικονομόπουλο ή και τον Ρέμο. Κάθε πόλη έχει και αδυναμίες σε κάποιους καλλιτέχνες αλλά και σε ρεπερτόριο. Κάποιες πιο λαϊκά άλλες πιο ποπ, οπότε θα πρέπει να προσαρμόζεται κάποιος dj.

Νομίζω αυτό είναι και η δική μου επιτυχία. Το ότι προσαρμόζομαι στον κόσμο που βλέπω από κάτω. Δεν είμαι εγωίστρια να πω θα παίξω αυτά που αρέσουν σε μένα ή αυτά που είναι επιτυχίες. Θα παίξω και αυτά που μου ζητάει ο κόσμος την ώρα που έρχεται και με ακούει.

Η πιο μαγική στιγμή για μένα είναι η επικοινωνία με το κοινό. Φωτογραφίζομαι μαζί με όλους, θα μιλήσω θα συζητήσω. Είμαι εκτελεστής των επιθυμιών και δεχόμεθα και παραγγελίες».


"Κάνω πρωταθλητισμό και όταν το κάνεις αυτό δεν υπάρχει χώρος για αποτυχίες"

P.E. Τι ετοιμάζεις αυτή την περίοδο;

P.K. «Το καλοκαίρι είμαι φουλ γιατί θα οργώσω την Ελλάδα. Το ραδιόφωνο δεν σταματάει αφού ετοιμάζουμε πολύ ωραία πράγματα και events».

P.E. Τελικά πως είναι το ιδανικό ραδιόφωνο για σένα;

Ρ.Κ. «Λόγο των dj set που κάνω δηλαδή εξαιτίας του ότι είμαι μέσα στον κόσμο, κάνω μια έρευνα πάνω στις επιθυμίες τους και τα τραγούδια που προτιμούν. Τι θέλουν στα μαγαζιά τι θέλουν στα ραδιόφωνα. Είναι ένα μεγάλο σχολειό για να τα βάζω κάτω και να βγάζω τα συμπεράσματα μου για την μουσική».

 P.E. Το ραδιόφωνο περνάει κρίση;

Ρ.Κ. «Είναι μια άλλη κατηγορία το ραδιόφωνο. Η τηλεόραση μπορεί να υποστεί καθίζηση ή κρίση, αλλά το ραδιόφωνο δεν θα περάσει ποτέ κρίση ιδίως σε τέτοιες εποχές. Το ραδιόφωνο δυναμώνει και αυτό το δείχνουν και τα νούμερα που έχουμε στα χέρια μας».

P.E. Oπότε πέρα από μεγάλη αγάπη, από το ραδιόφωνο επιβιώνεις κιόλας.

Ρ.Κ. «Ναι μετά από τόσα χρόνια. Για να μπορέσεις να πληρωθείς από το ραδιόφωνο θα πρέπει να κουβαλάς χρόνια εμπειρίας και αυτά που έχεις κάνει να έχουν πάει καλά.

Τα τελευταία 12 χρόνια αυτά τα οποία έχω αγγίξει και κάνω ραδιοφωνικά είναι όλα στην πρώτη γραμμή. Κάνω πρωταθλητισμό και όταν το κάνεις αυτό δεν υπάρχει χώρος για αποτυχίες».


"Οι δικοί μου άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά τι είμαι με ποιον είμαι και τι κάνω"

P.E. Eίσαι ένα τηλεοπτικό πρόσωπο χωρίς καν να έχεις κάνει εκπομπή στην τηλεόραση. Πως το κάνεις αυτό;

P.K. «Έχω καταφέρει να είμαι ένα τηλεοπτικό πρόσωπο… Πηγαίνω εκεί που αγαπώ και που πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω κάτι ακόμα και αν αυτός είναι ένας χορός. Πηγαίνω και “αγγίζω” πράγματα που έχουν ενδιαφέρον για μένα μόνο».

P.E. Είπες χορός και όπου και αν βρεθώ μου λένε για το τσιφτετέλι σου, στην εκπομπή «Στην Υγειά μας». Δεν μπορεί να μην σου το λένε…

P.K. «Ναι είμαι και χορευταρού. Ξέρεις τίποτα δεν κάνω με το ζόρι. Ότι βλέπεις είναι προϊόν δικής μου επιθυμίας».

P.E. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί διάφορα για σένα και τα προσωπικά σου, πως τα αντιμετωπίζεις;

P.K. «Δεν θυμώνω... Δεν έχει γραφτεί κάτι μέχρι στιγμής που ουσιαστικά να με έχει προσβάλλει ή να έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε μια σχέση που μπορεί να έχω και ουσιαστικά να βγάλουν/γράψουν κάτι άλλο.

Οι δικοί μου άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά τι είμαι με ποιον είμαι και τι κάνω. Τα αλλά είναι στα πλαίσια του παιχνιδιού που γίνεται. Δεν κρατάω κακίες. Αν κάτι βλέπω ότι ξεφεύγει από τα όρια ή δημιουργεί θέματα σε κάποιο άλλο πρόσωπο, όμορφα και ωραία θα το συζητήσω και θα το ξεκαθαρίσω. Δεν χρειάζεται να παθαίνουμε και πανικό. Είμαστε άνθρωποι στην επικαιρότητα και εννοείται όλα μπορούν να παίξουν και πρέπει να είμαστε σε θέση να τα αντιμετωπίσουμε…»


Η Ράνια Κωστάκη χορεύει τους «Ψίθυρους Καρδιάς»

"Στην αρχή παίχτηκαν κάποιες συζητήσεις για το Survivor..."

P.E. Είσαι τόσο δημοφιλείς όσο το να σου γίνει πρόταση για να συμμετάσχεις στο Survivor. Παρακολουθείς το παιχνίδι;

P.K. «Δεν προλαβαίνω να δω τηλεόραση όμως με ενημερώνουν όλοι οι υπόλοιποι… Έχω ένα σχεδόν καθημερινό update. Είδα θέλοντας και μη την τελευταία εβδομάδα που ήμουν λόγω υγείας στο σπίτι. Δεν σνομπάρω απλά δεν έχω χρόνο για την τηλεόραση. Έχω μια εικόνα τι παίζει στο παιχνίδι.

Τους περισσότερους τους ξέρω… Αγαπώ πολύ την Ειρήνη Παπαδοπούλου που είναι και φίλη μου και περιμένω να την συναντήσω να δω τι κάνει από κοντά. Το μόνο που ξέρω είναι πως δεν θα συμμετείχα ποτέ. Στην αρχή παίχτηκαν κάποιες συζητήσεις αλλά δεν μπήκα καν στο επίπεδο της πρότασης γιατί τα ξέκοψα από την αρχή. Είναι πολύ σκληρό παιχνίδι και εγώ είμαι πιο καλομαθημένη. Θέλω να τρώω και μάλιστα τρώω και πολύ και ας μην μου φαίνεται και να κοιμάμαι σωστά. Έχω ιδιαίτερη σχέση με τον ύπνο και δεν θυσιάζω οτιδήποτε πιο σημαντικό μου έχει απομείνει (χαχα)».


"Θα έκανα οτιδήποτε με κάνει να νιώθω όμορφα..."

P.E. Έχω δει post σου στο κρεβάτι του πλαστικού χειρουργού… Δεν κολλάς να κάνεις κάποια επέμβαση.

P.K. «Όχι καλέ, θα έκανα οτιδήποτε με κάνει να νιώθω όμορφα πάντα σε συνεργασία με τον γιατρό μου ο οποίος με προστατεύει από υπερβολές και με περιποιείται όσο πρέπει για να είμαι ξεκούραστη».