Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Κοινωφελής Επιχείρησης του Πατρινού Καρναβαλιού για αποκλεισμό στους πυρήνες των πληρωμάτων μέχρι και 3 χρόνια...

Τα περισσότερα group εκτός του ότι ξεπερνούσαν κατά πολύ τον αριθμό συμμετεχόντων -κάποια έφτασαν μέχρι και 5000 καρναβαλιστές- τιμωρήθηκαν για το αλκοόλ και την χρήση πυροτεχνημάτων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του καρναβαλιού Νίκος Χρυσοβιτσάνος στο patrasevents.gr "Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να περάσουμε ένα μήνυμα πως το Πατρινό Καρναβάλι είναι διασκέδαση, χαρά και ζωή και όχι αλκοόλ και ουσίες. Αυτό θα πρέπει να περάσει σε όλα τα πληρώματα για να έχουμε ένα καρναβάλι αντάξιο της μακρόχρονης ιστορίας του."

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως πριν το καρναβάλι ο δήμος είχε απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες, καταστηματάρχες, υπεύθυνους πληρωμάτων, να επιδείξουν υψηλό αίσθημα ευθύνης, για την αποφυγή καταστάσεων, που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία παιδιών και δυσφημούν την μεγάλη γιορτή.

Την ίδια ώρα κάποιοι από τους τιμωρημένους εκφράζουν της δυσαρέσκεια τους με post στο facebook για τις "καμπάνες" που έφαγαν χαρακτηρίζοντας τες, υπερβολικές.