H Πάτρα τιμά την εργατική πρωτομαγιά και την άνοιξη με τραγούδια βγαλμένα από το μεγαλείο του λαϊκού. 

Σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων που διοργανώνει και φέτος, από το απόγευμα έως το βράδυ της Κυριακής 30 Απριλίου (παραμονή πρωτομαγιάς) ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Πατρέων, οι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων, χορευτικών συγκροτημάτων και την πραγματοποίηση παραστάσεων του Θεάτρου Σκιών. 

Στις φετινές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν ο Λάκης Χαλκιάς και η Μπέτυ Χαρλάφτη με το συγκρότημα «Πρωτομαγιά» που θα ερμηνεύσουν τραγούδια του αγώνα και της άνοιξης, το χορευτικό του Δήμου Πατρέων μαζί με χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής, ο καραγκιοζοπάιχτης Κώστας Μακρής και η ορχήστρα του Χορευτικού του Δήμου Πατρέων. 

Ξεχωριστή στιγμή αναμένεται να αποτελέσει και φέτος η πραγματοποίηση της συνάντησης των χορευτικών συγκροτημάτων, τα οποία ντυμένα με παραδοσιακές στολές, θα ξεκινήσουν από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και μέσω των κεντρικών δρόμων της Πάτρας θα καταλήξουν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων. 

Πρόκειται για μία διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός, στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από είκοσι χορευτικά συγκροτήματα από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ την παρακολουθούν χιλιάδες πατρινοί. 


Μέσα από την εκδήλωση θα δοθεί και φέτος η δυνατότητα σε όλα τα χορευτικά συγκροτήματα να πάρουν μέρος σε μια γιορτή του λαϊκού χορού, ξεκινώντας από την αρχή της πεζοδρόμησης της Ρήγας Φεραίου μέχρι τα Υψηλά Αλώνια, με χορευτικά δρώμενα στο δρόμο και ολιγόλεπτες παρουσιάσεις της δουλειάς τους κατά την διάρκεια της διαδρομής, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές.

Στα Υψηλά Αλώνια θα είναι στημένες δύο εξέδρες όπου τα Χορευτικά Συγκροτήματα θα μπορούν να παρουσιάσουν ένα 10λεπτο χορευτικό πρόγραμμα επιλογής τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η Πάτρα υποδέχεται τον Μάη - Ζωντανή μουσική, χορευτικά και θέατρο σκιών σε Ψηλαλώνια και πλ. Ομονοίας!
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ

19.30 - 21.30 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

21.45 - 24.00 ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΑ -ΜΠΕΤΤΥ ΧΑΡΛΑΦΤΗ! ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ «ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ» ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

19.30 – 20.30 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΙΟΖΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΗ

21.00 - 24.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ