Αυτό που σκεφτόμαστε είναι ουσιαστικά αυτό το οποίο ζούμε.

Η σκέψη μας επηρεάζει την συμπεριφορά μας, την διάθεση μας, τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, τις πράξεις και τις αντιδράσεις μας στο περιβάλλον. Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό μας ευθύνονται για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας;

Άρα αυτό που συμβαίνει στο μυαλό μας είναι η ζωή μας η ίδια! Η δύναμη του μυαλού αποτελεί το δεύτερο δυνατότερο εργαλείο μας, μετά από την δύναμη της ψυχής η οποία μπορεί σε πολλές καταστάσεις να μας δώσει ακόμα και υπεράνθρωπες δυνάμεις.

Σκεφτείτε ότι το μυαλό λειτουργεί σαν μια μονάδα αναπαραγωγής εικόνας. Οι εικόνες που προέρχονται από την σκέψη , πολλές φορές παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στο μυαλό και είτε μας φοβίζουν, είτε μας δίνουν την δύναμη να δημιουργήσουμε, είτε μας εμπνέουν, είτε μας κάνουν να ονειρευόμαστε.

Οι αρνητικές σκέψεις μας δημιουργούν αρνητικές εικόνες και συνεπώς και αρνητικές αντιδράσεις τις οποίες και εκφράζουμε προς το περιβάλλον μας.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις θετικές μας σκέψεις που κάνουν ακριβώς την αντίθετη δουλειά, προς όφελος μας.

Οι αλλαγές στην ζωή μας είναι εφικτές μόνο όταν μπορούμε να ελέγχουμε την σκέψη μας, να φιλτράρουμε τον αρνητισμό και να προβάλλουμε μόνο τα θετικά και την ομορφιά που περιέχει η ζωή μας.

Αυτή είναι η δύναμη της σκέψης μας και εγώ προσπαθώ πολλά χρόνια να την εξελίξω, να σκέφτομαι ΜΟΝΟ όμορφα πράγματα ακόμα και όταν όλα μου πάνε στραβά.

Παράλληλα, με την δύναμη της δημιουργικής σκέψης μπορούμε άμεσα να επηρεάσουμε και τους γύρω μας.

Να τους εμψυχώσουμε, να τους εμπνεύσουμε, να τους δώσουμε κίνητρα και να τους μεταδώσουμε ενέργεια.

Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται δημιουργικά. Ξεκινώντας από τα απλά, καθημερινά πράγματα που έχουμε στο πρόγραμμα μας….προς Θεού σταμάτα να κριτικάρεις να βρίζεις και να ξινίζεις με όλους και όλα….

Το πρόσωπο σου γέρασε μόνο και μόνο από τις κακές σου σκέψεις ….Δηλητήριο στάζουν τα μάτια σου και αυτό το βλέπουν όλοι εκτός από σένα !!!

Ο κομπλεξικός άνθρωπος ΤΕΛΙΚΑ δεν μπορεί, και δεν θα μπορέσει ποτέ, να φτάσει στο μεγαλείο και την απλότητα του χαρισματικού ή απλώς φυσιολογικού ανθρώπου. Έχει επίγνωση της ανυπαρξίας του, δεν μπορεί να το χωνέψει και αναγκαστικά επιλέγει ανέντιμα μέσα για να τον πολεμήσει.

Η συμπεριφορά του είναι προβληματική κρύβοντας μία διαταραγμένη προσωπικότητα που ασχολείται συνεχώς με τους άλλους .

Ξεχωρίζει με την μανία που έχει στο να κρίνει και να μην έχει άλλη απασχόληση από την μόνιμη ματιά πάνω στις πράξεις των άλλων. Ο κομπλεξικός κουβαλάει, μόνιμα στην καμπούρα του, την ανεπάρκεια του και υποφέρει οικτρά.

Έχεις παρατηρήσει ποτέ κομπλεξικό άνθρωπο να παραδέχεται τα λάθη του, τις αδυναμίες του, τα ελαττώματά του; Ποτέ! Τι φταίει ?

Χαμηλή αυτοεκτίμηση , άσχημα παιδικά χρόνια, ελλιπής προσοχή της οικογένειας, η άτιμη η κοινωνία και πολλά πολλά άλλα

Ονειρευτείτε! Η δύναμη της σκέψης μπορεί να μας μεταφέρει σε κάποια υπέροχη στιγμή που νιώθαμε ευτυχισμένοι, στην παραλία από το νησί των διακοπών μας!

Μας μεταφέρει ήχους, χρώματα, μυρωδιές, ανθρώπους....δεν είναι εντυπωσιακό; Ας εγκαταστήσουμε λοιπόν ένα καινούργιο λειτουργικό στον εγκέφαλο μας που θα τον κάνει να σκέφτεται σχεδόν πάντα positive, θα αγνοεί τους φόβους και δεν θα τους μετατρέπει σε εικόνες.

Πολεμήστε τις κακές σκέψεις και ενίοτε τις κακές αρνητικές συναναστροφές από την ρίζα τους …Στο χέρι σας είναι...ή μάλλον στο μυαλό σας.