Την άποψη ότι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του, είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση, εξέφρασε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή τους υποστηρίζοντας ότι ο 42χρονος και βασικός κατηγορούμενος ενήργησε ψύχραιμα και νηφάλια, πυροβολώντας τον κομμωτή στο γκαράζ του σπιτιού του, τον Ιανουάριο του 2016.

“Είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Και ένα παιδί δημοτικού να ρωτήσετε ποιος είναι ο σκοπός κάποιου που πυροβολεί τρεις φορές, θα σας πει ότι ήθελε να σκοτώσει. Αναφερόμενη στον αστυνομικό που φέρεται ότι παρείχε συνδρομή στην απόπειρας ανθρωποκτονίας, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε αυτή, ωστόσο “βοήθησε στην επιχείριση ψυχικά και υλικά”.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος στην απολογία του έδειξε ως εμπνευστή του σχεδίου τον αστυνομικό, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει τον κομμωτή. Εκείνες τις ημέρες βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές όπου ήταν κρατούμενος για ένοπλη ληστεία και απέδωσε στην.... εμπειρία του (!) το γεγονός ότι ο τραυματισμός του Πάνου Καλλίτση δεν στάθηκε μοιραίος . Όσο για την σφαίρα που δέχτηκε το θύμα δίπλα στην καρδιά ισχυρίστηκε πως οφείλεται σε εκπυρσοκρότηση του όπλου πάνω στην πάλη.

“Μου είπε ότι ήταν παιχνιδάκι”

Ο 42χρονος υποστήριξε πως ο αστυνομικός συγκατηγορούμενος του, του παρουσίασε την επίθεση ως παιχνιδάκι...

“Με πήρε τηλέφωνο τουλάχιστον 9 φορές ... Τώρα ξεκινάει, όπου να ναι θα φτάσει... μου έλεγε . Όταν ήρθε το αυτοκίνητο του κ. Καλλίτση κατέβηκε τη ράμπα και στο τσακ κατάφερα να μπω. Είχα καλύψει το πρόσωπο μου με ένα κασκόλ , δεν φορούσα κουκούλα. Ο τρίτος, συγκατηγορουμενός μου , δεν πρόλαβε να μπει και έμεινε έξω από το γκαράζ. Πήγα στο παράθυρο του συνοδηγού και απείλησα τον κ. Καλλίτση για να βγουν έξω. Εκείνος έβαλε όπισθεν και άνοιξε την γκαραζόπορτα προσπαθώντας να βγει. Τότε εγώ ακούμπησα,το όπλο στο τζάμι προς την μεριά του καθρέφτη, και πυροβόλησα".

Η σύζυγος του κομμωτή δεν προέβαλε καμία αντίσταση και βγήκε από το αυτοκίνητο, ενώ τότε βγήκε και ο κομμωτής και όπως είπε, τού επιτέθηκε.

“Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω με το αριστερό μου χέρι, με το δεξί μου κρατούσα το όπλο . Ένιωσα τα χέρια του πάνω στο όπλο".

  • Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε , που είστε τόσο έμπειρος ;
  • Κατηγορούμενος : Έμπειρος είμαι αλλά δεν μου είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο. Τράβαγε το όπλο . Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα . Άκουσα ένα μπαμ. Μου έπιασε τα χέρια από χαμηλά και προσπαθούσε να μου αποσπάσει το όπλο . Το έπιασε και το τράβαγε προς τα επάνω. Προσπαθούσα να τον απωθήσω. Του είπα : " άσε το όπλο θα σου ρίξω " και τότε άκουσα τον πυροβολισμό . Δεν κατάλαβα ότι είχε χτυπήσει δεν είδα αίματα . Για τον τραυματισμό του έμαθα αργότερα από την τηλεόραση. Δεν είχα συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει προσπαθούσε να με ακινητοποιήσει. Τότε σηκώθηκε η κ. Χριστοπούλου και ανεβαίνοντας τη ράμπα βγήκε έξω. Έμεινα μόνος πίσω με τον κ. Καλλίτση να παλεύω προσπαθώντας να φύγω. Ο κ. Καλλίτσης δεν με άφηνε ... Είναι ρωμαλέος"

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει, και πως πίστευε πως το θύμα είχε επάνω του 200.000 ευρώ και όχι 4.000 που είχε τελικά.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός παρουσίασε ως εγκέφαλο τον 42χρονο, ενώ ζήτησε συγγνώμη από το ζευγάρι, αλλά και την αστυνομία. Όπως είπε ο συγκατηγορούμενός του τού ζήτησε να τον ενημερώσει όταν ο κομμωτής θα έφευγε από το μαγαζί του.

Ήρθε στο σπίτι μου, αργότερα, και τον είδα αγχωμένο. Μου είπε ότι "έγινε μ...". Μου είπε ότι ο Καλλίτσης πήγε να του πάρει το όπλο και πως τον πυροβόλησε. Τότε τον έδιωξα από το σπίτι. ..Δεν μπορώ να διανοηθώ πως έγινε όλο αυτό. Μετά από μήνες μας συνέλαβαν στο αεροδρόμιο και ενώ εγώ είχα βγάλει το όλο σκηνικό από το μυαλό μου. Ήθελα να ξεχάσω. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Το μόνο που έκανα ήταν το τηλεφώνημα”.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.