Υλικά για 10 άτομα

  • 120 γρ. αλεύρι από ρεβίθια
  • 40 γρ. αλεύρι από ρύζι
  • 40 γρ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 200 γρ. κρεμμύδι κόκκινο κομμένο τετραγωνάκια
  • 5 μικρά κολοκυθάκια με το λουλούδι τους κομμένα σε ροδέλες
  • Λίγο μπούκοβο ή πεπεροντσίνο
  • Αλάτι
  • Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
  • 200 γρ. νερό ανθρακούχο ή σόδα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με το σουσάμι, το μπέκιν, το μπούκοβο και το αλάτι.
  2. Ρίχνουμε μέσα και τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κουρκούτι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  3. Το χωρίζουμε στη μέση και στο ένα προσθέτουμε το κρεμμύδι και στο άλλο τα κολοκυθάκια.
  4. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε να τηγανίζουμε όχι σε πολύ καυτό λάδι ώστε να μην καούν τα λαχανικά.
  5. Τηγανίζουμε βάζοντας με ένα κουτάλι από τα 2 διαφορετικά μείγματα κάθε φορά. Μόλις ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα.
  6. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστά και κρύα.