Με τους τελικούς στα ατομικά αγωνίσματα του Ολυμπιακού και του Σύνθετου τόξου και τις απονομές των μεταλλίων ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων της Τοξοβολίας, το Marathon European Youth Cup 2017”, που φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Μάκρης. Διοργανώτρια η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τοξοβολίας να δίνει εντυπωσιακό παρών με τον Πρόεδρό της Ιταλό Μάριο Σκαρτσέλα, την Γενική Γραμματέα Ιταλίδα Μαρινέλα Πισιότι τον Αντιπρόεδρο Τούρκο Χακάν Τσακίρογλου

Στο Σύνθετο τόξο Νεανίδων η Ιταλίδα Ελίσα Ρόνερ και η Κροάτισσα Αμάντα Μιλίναριτς αναδείχθηκαν ισόπαλες 138-138 αλλά στο shoot off το τόξο της Ιταλίδας βρέθηκε πιο κοντά στο στόχο και έτσι κατέκτησε εκείνη το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας δεύτερη την Μιλίναριτς. Το βάθρο συμπλήρωσε η Ιταλίδα Καμίλα Αλμπέρτι. Στο Σύνθετο Εφήβων ο Ιταλός Τζιοβάνι Αμπάτι επικράτησε με 135-133 επί του Στεφάν Ζαχαρίας από το Λίχτενστάιν. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Ντιρκ ντε Μποντ από τη Ναμίμπια. 

Στο Σύνθετο Νέων Ανδρών σημειώθηκε τουρκικός εμφύλιος που βρήκε νικητή τον Σερντάρ Μπορτάι Μάρας με 139-135 επί του Φουρκάν Ντερνεκλί. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Νίκο Βίνερ από την Αυστρία. Στο Σύνθετο Νέων Γυναικών το χρυσό μετάλλιο πανηγύρισε η Ιταλίδα Τότσι Ορόρα καθώς νίκησε με 137-131 τη Δανή Σάσα Ράσμουσεν. Τρίτη κατετάγη η Μπεγκούμ Τοπκάρσι από την Τουρκία. 

Στο Ολυμπιακό τόξο Νεανίδων η Γαλλίδα Ελοντί Κασμαρέκ επικράτησε με 6-4 επί της Ρωσίδας Εκατερίνα Μπαλάσοβα. Τρίτη ήταν η Γαλλίδα Λίσα Μπαρμπελίν. Στο Ολυμπιακό Εφήβων ο Στάνισλαβ Τσερεμίσκιν από τη Ρωσία νίκησε με 6-0 τον Κλεμέντε Ζακ από τη Γαλλία, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Βούλγαρος Ιβάν Μπάντσεφ

Στο Ολυμπιακό Νέων Ανδρών ο Τούρκος Μετέ Γκαζόζ επικράτησε με 6-4 επί του Ρώσου Αλεξέι Κριπόλαβ. Η τριάδα έκλεισε με τον Ρώσο Ερντέμ Τσιντίποφ. Στο Ολυμπιακό Νέων Γυναικών η Γαλλίδα Άλιξ Φιλίποβιτς νίκησε με 7-3 τη συμπατριώτισσά της Οσίν Γκουί, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η Γκουλνάζ Κοσκούν από την Τουρκιά. 

Κατά τη διάρκεια των απονομών στο βάθρο ανέβηκαν και οι ομάδες της Εθνικής Ελλάδας που διακρίθηκαν την Παρασκευή (21/04) σε τέσσερα αγωνίσματα. Πρόκειται για τους Δημήτρη Λαμπράκη, Φαίδωνα-Μιχαήλ Νούση, Γιάννη Ζαντιώτη-Χατζούδα στο Σύνθετο τόξο Νέων Ανδρών (δεύτερη θέση), Παντελή Αναστασιάδη, Δημήτρη-Κωνσταντίνο Δρακιώτη, Γιάννη Βαββά στο Σύνθετο Εφήβων (δεύτερη), Ελένη Ευσταθίου, Ιωάννα Μανιάτη, Αλεξάνδρα Ζαϊμίδη στο Σύνθετο  Νεανίδων (δεύτερη) και τις Δήμητρα-Μαρία Μπίσια, Κωνσταντίνα Κονιδάρη, Στυλιανή-Ευαγγελία Κωστάκου στο Σύνθετο Νέων γυναικών (τρίτη θέση). 

Τις απονομές έκανε η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, ο Ιταλός Μάριο Σκαρτσέλα (Πρόεδρος), η Ιταλίδα Μαρινέλα Πισιότι (Γενική Γραμματέας), ο Τούρκος Χακάν Τσακίρογλου (Αντιπρόεδρος) και η Ιρίνα Ρόσα (Πρόεδρος Επιτροπής Νέων και Ανάπτυξης), ο Πέτρος Συναδινός (Πρόεδρος της ΕΟΤ), επίσης οι Βασίλειος Τσούπρας (Αντιδήμαρχος Μαραθώνα), Σπύρος Πάντζας (Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής), Ιωάννης Καρράς  (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κωπηλασίας), Τάσος Ξύδης (DependSports) και τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΤ  Έβελιν Παπαδοπούλου (Γενική Γραμματέας), Διονύσιος Κεκάτος (Ταμίας), Μαρία Κυριλλοπούλου (Ειδική Γραμματέας), Ευάγγελος Τσάκωνας (Έφορος). 

Χορηγοί - υποστηρικτές του “Marathon European Youth Cup 2017” ήταν: ο Δήμος Μαραθώνος, η Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Τουρισμού, η alcatel enjoy.now, τα Coffee Island, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, το Ίδρυμα Δημ. & Λίλης Σταυροπούλου, το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρα, η Performance 22. 

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων -300 συμμετοχές από 29 χώρες- έριξε την αυλαία με την τελετή λήξης και τη βεβαιότητα  πως οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες θα αποτελέσουν τους μεγάλους πρωταγωνιστές της τοξοβολίας τα επόμενα χρόνια.