Μπορεί να μας έχει συνηθίσει σε διόλου κολακευτικά δημοσιεύματα για τη χώρα μας, αυτή τη φορά όμως είπε να κάνει την έκπληξη...

Η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρεται στους Koza Mostra και τον Αγάθωνα, τους φετινούς εκπροσώπους της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Eurovision, με τα καλύτερα λόγια. Χαρακτηρίζει το τραγούδι Alcohol is Free ως "μία ερωτική εξομολόγηση προς το ούζο" και επισημαίνει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το zappit, πως "Για αυτούς τους Έλληνες δεν υπήρχε χρεοκοπία".

"Οι Koza Mostra από τη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα μουσικής Ska στην Ελλάδα, ενώ ο λαϊκός τραγουδιστής Αγάθωνας Ιακωβίδης είναι εδώ και δεκαετίες ένα σταθερό μέγεθος", γράφει η Bild και συνεχίζει: "Ενώ ο 58χρονος Ιακωβίδης ανέλαβε με το έγχορδο όργανο μπαγλαμαδάκι το παραδοσιακό μέρος, οι ψευδο-Σκωτσέζοι χοροπηδούσαν κανονικά στους βαλκανικούς ρυθμούς. Το μείγμα βγήκε καλό: Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης προκρίθηκαν στον τελικό".

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως η κρίση δεν επηρέασε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό, αντίθετα με την Πορτογαλία και τη Σλοβακία, καθώς και ότι το τραγούδι δεν ενθαρρύνει την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά συμβολίζει το πνεύμα της ελευθερίας.

"Τέλος πάντων, αν οι άνδρες με τα κιλτ ξεσηκώσουν το κοινό, δε θα προσέξει κανείς τους στίχους. Εξάλλου, είναι ελληνικοί», καταλήγει το άρθρο.

Δείτε το video από την εμφάνιση του Αγάθωνα με τους Koza Mostra στον Ημιτελικό: