Μπορεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να έχει υποσχεθεί στους Πατρινούς και στους τοπικούς φορείς την αξιοποίηση του χώρου του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, με τον κ. Ιούλιο Συνοδινό να τονίζει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην λειτουργία αθλητικού πάρκου, όμως κάθε πέρα που περνάει η κατάσταση χειροτερεύει.

Το πάρκο, όχι μόνο δεν έρχεται, αλλά ο χώρος σε μία από τις εισόδους της Πάτρας και σε ένα κομβικό σημείο της παραλιακής ζώνης έχει μετατραπεί για τα καλά σε σκουπιδότοπο. Όποιος θέλει περνάει από εκεί και αφήνει τα σκουπίδια του, με τον χώρο του πρώην κολυμβητηρίου να έχει καταντήσει σε εστία μόλυνσης.

Το αποκορύφωμα της όλης κατάστασης ήρθε με την ρήξη μπαζών στην πισίνα από κάποιον που προφανώς κατάλαβε γρήγορα ότι δεν υπάρχει καμία φύλαξη και ότι ο χώρος είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε».

Το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς τον είχε ζητήσει ο δήμος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καταθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένο σχέδιο για την αξιοποίηση του, μέσα στο οποίο προβλεπόταν μεταξύ άλλων η ύπαρξη γηπέδων beach volley, beach soccer, αλλά και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων που θα έδιναν και πάλι ζωή στο σημείο.

Στο σχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για την δημιουργία κερκίδων, ειδικών στεγάστρων, χώρων για την φιλοξενία πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Η ΓΓΑ, ενώ αρχικά έδειχνε να είναι διαθέσιμη να παραχωρήσει τον χώρο και να βοηθήσει στην αξιοποίηση του, στο τέλος δεν άφησε καν τα συνεργεία του δήμου, να προχωρήσουν στην βελτίωση των γηπέδων μπάσκετ που υπάρχουν εκεί.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο χώρος να εξακολουθεί να είναι μέσα στην εγκατάλειψη και το πάρκο της ΓΓΑ να παραμένει στα «χαρτιά». Το ΠΕΑΚ και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του θα έχουν συνάντηση μέσα στο επόμενο διάστημα με την ΓΓΑ πιέζοντας προς την κατεύθυνση να ξεκινήσει το έργο που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στην πόλη.

Μένει να δούμε τι θα καταφέρει. Διαφορετικά ας το παραχωρήσουν τον χώρο στον δήμο και στην Πάτρα. Αυτός δεν θα τον αφήσει έτσι…

(φωτογραφίες και πληροφορίες από εφημερίδα «Πελοπόννησο»).