Ένας ξεκαρδιστικός μονόλογος έρχεται στην Πάτρα για να μας… κάνει να δούμε τα «ραδίκια ανάποδα», από τα γέλια.

Η παράσταση που έχει καταφέρει από το 2012 να κερδίσει το κοινό, όπου και αν έχει παιχτεί, θα ανέβει στο Θέατρο Λιθογραφείον, το τριήμερο της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής (21/23 Απριλίου).

Στη σκηνή πρωταγωνιστεί σε ρόλο one man show ο υπέροχος Γιώργος Γαλίτης, ενώ σκηνοθέτης είναι ο γνωστός σε όλους μας, Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Πρόκειται για μία παράσταση που βασίζεται σε 13 μονολόγους που κινούνται άλλοι σε ένα καυστικό, άλλοι σε ένα σατυρικό, άλλοι σε ένα κωμικό πνεύμα και ύφος, όμως ο παρανομαστής είναι ίδιος.

Το άφθονο γέλιο. Ο Γιώργος Γαλίτης  «παίζει» 13 διαφορετικά πρόσωπα και μίλησε στο patrasevents.gr για… «Τα ραδίκια ανάποδα». «Το 13 έχει σίγουρα έναν συμβολισμό που ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει όπως θέλει. Η παράσταση βασίζεται σε 13 μονολόγους που κινούνται σε ένα διαφορετικό ύφος και πνεύμα, αντλώντας την θεματολογία τους από διάφορα θέματα που αφορούν είτε την κοινωνία, είτε την καθημερινότητα μας».

Η παράσταση έρχεται για να προσφέρει γέλιο, σε μία εποχή που το έχουμε όλοι ανάγκη. «Ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο, ειδικά σε μια εποχή που το γέλιο του βγαίνει δύσκολα από τα χείλη, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του.


Τον κλαίν τον... μακαρίτη;

Είναι αυτό που λέει και τίτλος του έργου. Ο κόσμος και όλοι μας, έχουμε δει τα… ραδίκια ανάποδα, με όλη αυτή την μούρλια, την παράνοια και τις δυσκολίες που υπάρχουν, σε μία χώρα που υποφέρει. Όμως το γέλιο και η κωμωδία είναι ένας τρόπος για να νικήσουμε την μιζέρια».

Ο ίδιος, πάντως, είναι αισιόδοξος: «Θα έρθει η ώρα που το τα χαμόγελα θα εμφανιστούν και πάλι στους ανθρώπους και ο κόσμος θα  ξεφύγει  από όλες αυτές τις δυσκολίες, γιατί οι εποχές αλλάζουν και όπως έρχεται η ύφεση, έτσι έρχεται και η ανάκαμψη. Δεν ξέρω όμως αν εμείς ζούμε μέχρι τότε, αλλά σημασία έχει ότι οι εποχές αλλάζουν»…

Μέχρι να αλλάξουν οι εποχές, με λίγα λόγια, μπορεί να έχουμε εμείς δει τα… ραδίκια ανάποδα και έτσι αν θέλουμε να πάρουμε μία καλή γεύση από τα… αναποδογυριστά ραδίκια, δεν έχουμε παρά να σπεύσουμε να δούμε το έργο. Με καλή διάθεση και χιούμορ πάντα…