Είχε βουίξει ο τοπικός τύπος ενώ η ενημέρωση ήταν συνεχής ακόμα και στα διεθνή ΜΜΕ.

Ήταν 20 Απριλίου του 2013 όταν εκείνο το μεσημέρι στην Πάτρα και πιο συγκεκριμένα στην οδό Ανθείας 181 στα Ζαρουχλέικα έχασε τη ζωή του, μετά από ενέδρα, ο Πάνος Τσίρκας.

Ένα περιστατικό που συνδέθηκε με την διπλή δολοφονία στην Σαχτούρη και όπου έγινε αιτία να ξεσπάσει βεντέτα στην Πάτρα...

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο άνδρες που επέβαιναν σε ένα τζιπ, πλησίασαν και πυροβόλησαν τον 31χρονο Πάνο Τσίρκα, πατέρας τριών παιδιών που έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο.

10 κάλυκες εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος και που έδειξε αντίποινα για την εκτέλεση στο club Βijoux.


To χρονικό του μακελειού της Σαχτούρη 

Δύο δράστες πυροβόλησαν με αυτόματο υποπολυβόλο εναντίον ατόμων που βρίσκονταν έξω από κλαμπ, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 35χρονος Βασίλης Σινούρης και να τραυματιστεί βαρύτατα στον λαιμό ο 32χρονος Κώστας Φράγκος που έχασε τη μάχη λίγο αργότερα. 

Οι δύο εκτελεστές πυροβόλησαν τουλάχιστον 23 φορές τους τρεις άνδρες, δύο από τους οποίους καταδίωξαν και έδωσαν «χαριστικές βολές». Σύμφωνα με τους αστυνομικούς τότε η δολοφονία του 35χρονου πιθανόν να οφείλοταν σε... λάθος των δολοφόνων, γιατί απλά ο άτυχος νέος βρέθηκε σε «λάθος τόπο, τη λάθος στιγμή», όπως επισημαίνουν. 


Ποιος ήταν ο Πάνος Τσίρκας; 

Το «Λευτεριά στον Πάνο Τσίρκα» ακόμα υπάρχει γραμμένο σε τοίχο της Πάτρας. 

Ήταν Μάρτιος του 2011 όταν η Αστυνομία, με ανακοίνωση της, μιλούσε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης την οποία αποτελούσαν συνολικά έξι άτομα. Ανάμεσα τους και ο Πάνος Τσίρκας, γνωστός στην Πάτρα από την επιχειρηματική δραστηριοποίηση του στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης. Και οι έξι προφυλακίστηκαν, με εξαιρετικά βαριές κατηγορίες. Ο Τσίρκας μέσα απ’ τις φυλακές Κορυδαλλού, απ’ την πρώτη στιγμή, διατείνεται ότι είναι αθώος και δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή με την υπόθεση.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με την ανακοίνωση πού είχε εκδοθεί στις 2 Μαρτίου 2011, έχει αποδώσει στους «έξι» κατηγορίες, όπως: 

"Δύο (2) απόπειρες ανθρωποκτονίας , που τελέσθηκαν, η μεν πρώτη την 18-11-2010 σε βάρος ημεδαπού άνδρα, με την χρήση μαχαιριού και ροπάλου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του παθόντα. Ο τελευταίος είχε αρνηθεί να ενδώσει σε απαίτηση της ομάδας για την καταβολή χρηματικού ποσού 50.000 ευρώ που όφειλε σε τρίτο για λογαριασμό του οποίου λειτουργούσαν. Η δεύτερη την 18-12-2010 σε βάρος ημεδαπού, με την χρήση πυροβόλου όπλου, που είχε επίσης αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και η οποία αφορούσε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. 

Ένοπλη ληστεία ,που συνέβη στα τέλη του προηγούμενου Αυγούστου 2010 (30.08.2010) σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας που εδρεύει στην οδό Ανθείας στην Πάτρα. Οι δράστες, κατά τη διάρκεια της ληστείας αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον φύλακα της Τράπεζας. Στη ληστεία αυτή συμμετείχε και ένας 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος δεν έχει ακόμη συλληφθεί. 

Τριάντα (30) διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία στην πόλη της Πάτρας, απ’ όπου αφαίρεσαν: κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ρολόγια χειρός και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία στην συνέχεια διέθεταν προς πώληση σε τρίτα άτομα και σε τιμές μικρότερες από την εμπορική τους αξία. 

Εννέα (9) απόπειρες εκβίασης μελών καρναβαλικών γκρουπ (σε καρναβαλικά στέκια της Πάτρας), με σκοπό το οικονομικό όφελος, οι οποίες απετράπησαν λόγω της σύλληψής τους. 

Εμπρησμό σε καρναβαλικό στέκι στην Πάτρα, που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης Δευτέρας (21.02.2011), μέσα στο οποίο κοιμόντουσαν δύο άτομα, θέτοντας, με τον τρόπο αυτό, σε κίνδυνο την ζωή τους".

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2011 ο Πάνος Τσίρκας, είχε γράψει, μεταξύ άλλων, στο προσωπικό του ιστολόγιο: 

«Ναι το παραδέχομαι είμαι Νονός. Το πρώτο μου παιδάκι το Γιωργάκη μου το βάπτισα το 1987,το δεύτερο τη Θοδώρα μου το 2008 και το Πανούλη μου το 2010.Αυτή είναι η μοναδική μου σχέση με το "Νονιλίκι".

Στην μικρή μας πόλη την Πάτρα που όλοι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον λίγο πολύ και ξέρουμε ποιος είναι ποιος και το τι κάνει, συνέβη και αυτό. Να με κατηγορούν δηλαδή ως μπράβο και μάλιστα ως αρχηγό μπράβων δηλαδή ως Νονό. Είναι απ΄αυτά που βλέπεις στις ταινίες και δε τα πιστεύεις κιόλας... 

Το θέμα όμως πέρα απ' τήν αστυνομία και τις ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον μου είναι ότι όλη η υπόθεση αυτή είχε έχει και θα έχει καταλυτική επίδραση στην ζωή μου όπως και στη ζωή όλων που κατά καιρούς είχαν την θλιβερή τύχη να κατηγορηθούν άδικα. Αυτό γιατί στην Ελλάδα έχει αντιστραφεί η έννοια και η εφαρμογή του τεκμηρίου της αθωότητας. 

Πιο συγκεκριμένα από την στιγμή που θα κατηγορηθείς είσαι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίον γεγονός που συνεπάγεται μία ταλαιπωρία επικών διαστάσεων, με σειρά από επώδυνες επιπτώσεις όπως η οικονομική για παράδειγμα, κοινωνικό στιγματισμό και διάφορα άλλα λυπηρά. Στην περίπτωση μου δηλαδή παρόλο που είναι προφανέστατο ότι είμαι αθώος πάρα ταύτα προφυλακίστηκα και αυτό συνέβη διότι η αστυνομία φρόντισε να παραδώσει έναν τεράστιο όγκο δικογραφίας στην δικαιοσύνη, έναν αχταρμά κατά το κοινός λεγόμενο με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να διαπιστωθεί άμεσα η μη εμπλοκή μου στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Στην συνέχεια της ιστορίας υπήρξε φυλάκιση του Αλέξη Φράγκου που κατηγορείται ότι σκότωσε τον άνθρωπο που ο ίδιος θεωρούσε δολοφόνο του αδελφού του. 

Η ιστορία έγραψε πως ήταν "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" στην Πάτρα. 

Τέσσερα χρόνια μετά οι εμπλεκόμενες οικογένειες μετρούν τις απώλειες τους.


Γράφαμε τότε:

Πάτρα: Αυτή είναι η πραγματική αιτία του αιματοκυλίσματος – Ποιοι κρύβονται πίσω της

Δείτε: Η τελευταία ανάρτηση του Π. Τσίρκα στο FB

Αυτός ήταν ο Π. Τσίρκας – Το προφίλ του ανθρώπου που δολοφονήθηκε στην Ανθείας

Πάτρα: Όλα δείχνουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών για τον φόνο του Τσίρκα

Πάτρα: Δείτε φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος

Πάτρα: Πως έγινε η νέα μαφιόζικη επίθεση στην Ανθείας

Πάτρα: Δύο άνδρες και μία γυναίκα ήταν μέσα στο τζιπ στην Ανθείας

Πάτρα: Καταθέτει στην Ασφάλεια ένα από τα θύματα της επίθεσης

Πάτρα: Παρακολουθούσαν τον Τσίρκα και την παρέα του από τα Ψηλαλώνια...

Πάτρα : Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, νέα στοιχεία έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

Πάτρα: Τα υποπολυβόλα που «γάζωσαν» στις δύο μαφιόζικες επιθέσεις

Πάτρα: Και όμως...Να που γίναμε "Σικάγο"!

Πάτρα: Κλοιό προστασίας από την ΕΛ.ΑΣ σε άτομα «κλειδιά» της «βεντέτας»

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση των δύο δολοφόνων – Που έχει καταλήξει η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης του δολοφόνου του Π. Τσίρκα

Πάτρα: Έχουν καταλήξει στο ποιος ήταν ο οδηγός του τζιπ στην Ανθείας

Πάτρα: Συνελήφθη ο Αλέξης Φράγκος, μαζί με άλλα 5 άτομα

Πάτρα: Τα…παίρνει όλα πάνω του ο Α. Φράγκος για την επίθεση στην Ανθείας – Δεν υπάρχει επίσημη ομολογία ακόμα