Σε καταστροφική και κεραυνοβόλο λοίμωξη από ιό ή μικρόβιο αποδίδεται ο θάνατος του οκτάχρονου κοριτσιού στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το ethnos, το παιδί υπέστη ισχαιμία του εγκεφαλικού στελέχους, εξαιτίας κακής κυκλοφορίας. Η τρομερή αυτή κατάσταση προχώρησε με ραγδαίο ρυθμό, παρότι το παιδί υποβαλλόταν στην ενδεδειγμένη θεραπεία. Το αίτιο που την προκάλεσε ήταν κάποιος ιός, μικρόβιο ή μύκητας. 

Το κορίτσι μεταφέρθηκε αρχικά στο «Καραμανδάνειο» πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, με 38,5 πυρετό. Οι γιατροί είπαν στους γονείς να την πάρουν στο σπίτι και να την ξαναφέρουν εφόσον ο πυρετός συνεχιζόταν επί τρεις μέρες. Την επομένη, το παιδί επανήλθε στο νοσοκομείο και αποφασίστηκε η εισαγωγή και η έναρξη της θεραπείας.

Πνευμονία

Η ακτινογραφία θώρακα έδειξε ευρήματα (πνευμονία), αλλά η διάθεση του παιδιού και η γενική του εικόνα έδειχνε πως δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Η κατάσταση άλλαξε δραματικά τη Μεγάλη Τρίτη, όταν το παιδί εμφάνισε σπασμούς. Διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε ειδική εξέταση, η οποία έδειξε ενδοκράνια πίεση.

Σήμανε συναγερμός και το παιδί διακομίστηκε επειγόντως στο Πανεπιστημιακό του Ρίου και εισήχθη στην εντατική.

Οι γιατροί και των δύο νοσοκομείων κάνουν λόγο για κατάρρευση του ανοσοποιητικού του, εξαιτίας παθολογικού αιτίου. Αυτός ήταν και ο λόγος που ζητήθηκε ιατροδικαστική γνωμάτευση, η οποία έγινε χθες.

Απαιτούνται, ωστόσο, μία σειρά από καλλιέργειες, προκειμένου να εντοπιστεί ο παθογόνος παράγοντας ο οποίος προκάλεσε την απορρύθμιση του ανοσοποιητικού, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.