Απροσδιόριστη χαρακτηρίζει την αιτία θανάτου της 8χρονης, η οποία κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, αφού, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων».

Κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε στη σορό του παιδιού, ελήφθησαν ιστοί οι οποίοι εστάλησαν για εξέταση στο εργαστήριο. Όσον αφορά στο χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων, η Αγγελική Τσιόλα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «θα πρέπει να περιμένουμε από πέντε έως έξι μήνες, εκτός αν δοθεί κάποια προτεραιότητα στο εργαστήριο, το οποίο έχει πάρα πολλά περιστατικά και μας τα στείλει νωρίτερα, επειδή πρόκειται για παιδί».

Ακόμη, η ιατροδικαστής είπε ότι «προφανώς εάν ισχύει η πληροφορία ότι το παιδί προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης, τότε πρόκειται για επιπλοκή, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα».

Τέλος, σημειώνεται ότι πριν η οχτάχρονη μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, είχε νοσηλευθεί για αρκετές ημέρες στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της πόλης, με βασικό σύμπτωμα τον υψηλό πυρετό.