Ήταν ένας αγώνας "γιορτή", όχι μόνο για τους φίλους της Παναχαϊκής που αποθέωσαν την Πατρινή ομάδα, αλλά και τους ίδιους τους παίκτες των «κοκκινόμαυρων» που είδαν να αγωνίζονται για 90 λεπτά κόντρα στα πρότυπα τους.

Στους ποδοσφαιριστές που είχαν τις αφίσες τους κολλημένες στους τοίχους των  δωματίων τους. Μιλάμε ασφαλώς για το φιλικό παιχνίδι της Παναχαϊκής με την Dream Team, την Εθνική ομάδα των Επιλέκτων, τους παίκτες που το 2004 μας είχαν κάνει περήφανους σηκώνοντας την κούπα και χαρίζοντας στην χώρα μας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.  

Το παιχνίδι που έγινε μετά από πρωτοβουλία του Κώστα Κατσουράνη (του «μικρού» τότε εκείνης της παρέας), είχε σαφώς συμβολικό χαρακτήρα, δείχνοντας ότι η Παναχαϊκή έχει βγει πλέον από την αφάνεια και βαδίζει προς την ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το γεγονός ότι για το χατίρι της Παναχαϊκής έσμιξε εκείνη η παλιοπαρέα του 2004, μετά από αρκετά χρόνια, αποτυπώνει από μόνο του, όχι μόνο την δυνατότητα της προσπάθειας που ήδη έχει ξεκινήσει, αλλά και την δυναμική που έχει αυτός ο σύλλογος για να καταφέρει τον στόχο της Παναχαϊκής Συμμαχίας.

Το σίγουρο είναι ένα: Το γήπεδο της Παναχαϊκής έζησε το απόγευμα της Τετάρτης ιστορικές στιγμές. Στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη των Πατρινών φιλάθλων, των μικρών παιδιών που γέμισαν τις κερκίδες της Αγυιάς.

Αυτό είναι το σημαντικό. Η Παναχαϊκή προχωρά σε σωστές βάσεις. Οι οπαδοί της δημιούργησαν ένα ντελίριο και αποθέωσαν την ομάδα τους, αλλά και τους σπουδαίους αντιπάλους τους.

Έτσι για την ιστορία ο αγώνας έληξε με 3-2 με την Παναχαϊκή να σκοράρει με τους Μπιτσάκο, Σπανό και Μαστραντωνάκη και την dream team να απαντά με τον Μπασινά μειώνοντας σε 3-1 αρχικά και σε 3-2 με τον Γεωργιάδη. Α, και κάτι ακόμα.  Με τον Κώστα Κατσουράνη να μαγεύει σαν μην έχει σταματήσει ποτέ την μπάλα!

Εθνική: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Λυμπερόπουλος, Τσιάρτας, Φύσσας, Καφές, Γκούμας, Κατσουράνης και Κυριάκος
Παναχαϊκή: Βρονταράς, Βλάχος, Πολίμος, Γκίνο, Παπαδόπουλος, Λουμπαρδέας, Στεργίδης, Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Κωνσταντινίδης, Σιαλμάς.

Για την Εθνική πέρασαν στην αναμέτρηση οι: Δέλλας, Βρύζας, Γεωργιάδης, Καραγκούνης, Λάκης

Για την Παναχαϊκή στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν  οι: Β. Σούλης, Τσαφταρίδης, Αδαμόπουλος, Σ. Σούλης, Δημητρίου, Μπιτσάκος, Μαστραντωνάκης, Πολυχρόνης, Μωραΐτης, Αργυρόπουλος, Σπανός.