Την Τρίτη, 9 Μαΐου έως και την Πέμπτη 11 Μαΐου, θα διενεργηθούν στα Καλάβρυτα, στο χώρο του Τουριστικού Περιπτέρου στην Κεντρική Πλατεία, δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις, από τον Ελληνικό Οργανισμό Πρόληψης και Διάγνωσης Προβλημάτων Όρασης και τον Οφθαλμίατρο Δόκτορα Σπύρο Γαληνό, μια προσφορά οφθαλμολογικών υπηρεσιών που αναζήτησε, διερεύνησε και αποδέχθηκε ο Δήμος Καλαβρύτων και την προσφέρει δωρεάν, στους κατοίκους του, στα Καλάβρυτα και στα χωριά μας.

Στις 9 έως 11 Μαΐου, οι δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις, θα γίνουν στα Καλάβρυτα (στο Τουριστικό Περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία) και θα ακολουθήσουν και άλλες εξετάσεις και στις άλλες δημοτικές ενότητες.

Για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των εξεταζόμενων συμπολιτών μας, απαιτείται, να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 26923 60403 και 26923 60437, στο Δήμο Καλαβρύτων, για να κλείνετε ραντεβού, για μια από τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 9 – 11 Μαΐου.

Οι γονείς οφείλουν να γνωρίζουν ότι, τα παιδιά που θα εξετασθούν, πρέπει να είναι άνω των 4 ετών, ούτως ώστε να μπορούν να απαντούν, να αναγνωρίζουν σχήματα και ό,τι άλλο τους ζητηθεί.

Επίσης οι προσερχόμενοι, απαιτείται να έχουν μαζί τους, τα παλιά τους γυαλιά.

Η προληπτική οφθαλμολογική εξέταση περιλαμβάνει:

1. Μέτρηση οπτικής οξύτητας.

2. Μέτρηση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας.

3. Μέτρηση ενδοφθαλμίου πιέσεως (τεστ γλαυκώματος).

4. Έλεγχο αμφιβληστροειδούς.

5. Έλεγχο αμβλυωπίας στα παιδιά (τεμπέλικο μάτι).

6. Έλεγχο στερεοσκοπίας.

7. Έλεγχο αχρωματοψίας.

Ο «Ελληνικός Οργανισμός πρόληψης & Διάγνωσης Προβλημάτων Όρασης», είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Σκοπός της εταιρείας είναι η πρόληψη και διάγνωση οφθαλμολογικών παθήσεων, σε κατοίκους της ελληνικής επικράτειας και ιδίως κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίοι στερούνται κάθε δυνατότητος, έστω και στοιχειωδών οφθαλμολογικών εξετάσεων.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, έχει δημιουργήσει, κατόπιν ευγενούς χορηγίας από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», μια πρότυπη Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα, πλήρως εξοπλισμένη, με όλα τα σύγχρονα οφθαλμολογικά όργανα, η οποία, σε συνεργασία πάντοτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισκέπτεται και εξετάζει ΔΩΡΕΑΝ όλους – ανεξαρτήτως ηλικίας – τους κατοίκους των ενδιαφερομένων Δήμων.

Καλούμε, όσους ενδιαφέρονται να εξετασθούν δωρεάν, να τηλεφωνήσουν στα παραπάνω τηλέφωνα, στο Δήμο Καλαβρύτων, για ραντεβού.