Φως στα αίτια του θανάτου της 8χρονης από γρίπη αναμένεται να ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από νοσοκομειακές πηγές και τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το 8χρονο κοριτσάκι δεν έπασχε από κάποιο χρόνιο ή άλλο πρόβλημα υγείας, όπως πχ καρδιολογικό ή αναπνευστικό, που θα μπορούσε να αποτελέσει επιβαρυντικό παράγοντα στη νόσησή του με γρίπη και συγκεκριμένα από τον ιό της γρίπγς τύπου Β.

Η 8χρονη εισήχθη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με υψηλό πυρετό και σπασμούς ενώ η διάγνωση των γιατρών ήταν πνευμονία. Η κατάσταση της υγείας της δεν παρουσίαζε βελτίωση και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ, οπότε διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Τη Μεγάλη Τρίτη, ημέρα γενεθλίων της μικρής, η υγεία της επιδεινώθηκε περαιτέρω κι έπειτα από μια δραματική εβδομάδα το παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή.

«Με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για την αιτία του θανάτου» είπε στο «Έθνος» ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του Νοσοκομείου Ρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο η επιδείνωση της υγείας του άτυχου παιδιού ήταν ραγδαία και απαντήσεις αναμένεται να δώσει η νεκροψία - νεκροτομή που θα γίνει σήμερα.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη ευθύνεται εφέτος για 101 θανάτους και για 267 εισαγωγές σε ΜΕΘ - μάλιστα σήμερα αναφέρονται 14 ασθενείς με βαριές επιπλοκές της γρίπης που νοσηλεύονται σε Εντατική. Από το σύνολο των νοσηλειών λόγω γρίπης και επιπλοκών της σε ΜΕΘ, οι 8 αφορούν σε παιδιά ηλικίας έως 9 χρόνων και οι 6 αφορούν σε παιδιά ηλικίας 10 έως 19 χρόνων.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει καταγράψει τον θάνατο ενός ακόμη παιδιού το οποίο είχε βαρύ ιατρικό ιστορικό.