Έγινε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την δεύτερη μέρα του Πάσχα, το έθιμο της Λέησης στο Άνω Καστρίτσι της Πάτρας. Πρόκειται για ένα έθιμο που αναβιώνει στο Άνω Καστρίτσι και έρχεται από τα βάθη των αιώνων.

Η παράδοση θέλει τους κατοίκους του Άνω Καστριτσίου να τελούν θρησκευτικές δεήσεις στην προσπάθεια τους να προφυλάξουν το χωριό από κάποια καταστροφή. Άλλοι λένε από λοιμό ή διάφορες επιδημίες και άλλοι από κατολισθήσεις.

Οι κάτοικοι λοιπόν κατόπιν προτροπής των ιερωμένων πραγματοποιούσαν θρησκευτική λιτανεία και δέηση, περιφέροντας τις άγιες εικόνες σε κύκλο σε όλα τα υψώματα γύρω από το χωριό.

Η δέηση ή λέηση (στην τοπική διάλεκτο), ξεκίνησε και φέτος από την κεντρική εκκλησία, έχοντας μπροστά στην πομπή την εικόνα της Ανάστασης, ενώ ακολούθησαν σημαίες, εξαπτέρυγα και εικόνες που κρατούσαν οι κάτοικοι του χωριού ντυμένοι με παραδοσιακές στολές. Καθ' όλη τη διάρκεια της πομπής οι κάτοικοι επικαλούνταν το «Κύριε Ελέησον».

Η πομπή ακολούθησε περιμετρική διαδρομή σε κάθε ξωκλήσι, οι ιερείς "έβγαζαν" ύψωμα σε συγκεκριμένο υπεραιωνόβιο δέντρο και κατέληξαν στο ξωκλήσι της Παναγίας, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία.

Στη συνέχεια, όλοι όσοι συμμετέχουν στην πομπή, μικροί, μεγάλοι, ντόπιοι και επισκέπτες αφού είχαν διανύσει πεζοπορία πέντε ωρών περίπου κατέληξαν στην κεντρική πλατεία. Εκεί ο παπάς, έσυρε όπως απαιτεί το τελετουργικό του εθίμου, πρώτος το χορό με όλους τους φουστανελάδες και ακολούθησε γλέντι με ψητά αρνιά, κόκκινα αυγά, κουλούρια και κρασί.