Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν μήνες τώρα  τρία ανήλικα παιδιά, ηλικίας οκτώ, δώδεκα και δεκατριών ετών στα Λεχαινά. «Οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι τόσο επικίνδυνες που απαιτείται άμεση παρέμβαση», τονίζει ο Επιμελητής Ανηλίκων και σίγουρα η παρέμβαση  πρέπει να γίνει με υπευθυνότητα από την Πολιτεία. Η Εκκλησία, ο Δήμος και η τοπική κοινωνία, στο βαθμό των δυνατοτήτων τους, καταβάλλουν όπως αναφέρει το patrisnews κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα παιδιά αυτά να ζήσουν αξιοπρεπώς και να ξεπεράσουν τις ακραίες και επικίνδυνες  συνθήκες φτώχειας.

Είναι όμως αυτή η βοήθεια αρκετή; Μάλλον όχι.

Το Δημόσιο έγγραφο που υπογράφει ο Επιμελητής Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής, δεν επιτρέπει εφησυχασμό: «Σας γνωρίζουμε ότι στα Λεχαινά, διαμένει η οικογένεια του (ακολουθούν πλήρη στοιχεία). Ο πατέρας είναι κρατούμενος στις φυλακές, ενώ η μητέρα είναι άνεργη και με προβλήματα επικοινωνίας. Η οικογένεια έχει τρία παιδιά ηλικίας οκτώ, δώδεκα και δέκα τριών ετών, μαθητές, τα οποία διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Τα δύο μικρότερα παιδιά φοιτούν στο (στοιχεία σχολείου)  και το μεγαλύτερο είναι μαθητές στο  (στοιχεία σχολείου). Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τόσο επικίνδυνες που απαιτείται άμεση παρέμβαση».

Αυτό είναι το λιτό αλλά σκληρό, γιατί είναι αληθινό,  περιεχόμενο του εγγράφου που απέστειλε προς τον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης προ ημερών ο Επιμελητής Ανηλίκων.