Μετά το αρνάκι και το κοκορέτσι, το κορίτσι είχε και άλλες ορέξεις...

Ο λόγος για μία 21χρονη φοιτήτρια που σπουδάζει στην Αθήνα, σε σχολή Θεολογίας, η οποία μπορεί να είναι αριστούχος στις σπουδές της όμως κατάφερε και έφερε τον πατέρα της, ψάλτη και επίτροπο της εκκλησίας του χωριού, σε δύσκολη θέση.

Η φοιτήτρια, έχοντας έρθει από την Αθήνα στην Πάτρα για τις μέρες του Πάσχα έφυγε κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας για να βρει τους γονείς της σε χωριό της Αχαΐας -κοντά στην Αχαϊκή πρωτεύουσα- από το οποίο κατάγεται ο μπαμπάς της, εκεί όπου η οικογένεια διατηρεί το εξοχικό της.

Οι μέρες αυτές, σύμφωνα με τις σπουδές της, επιβάλουν νηστεία, κατάνυξη και φυσικά οικογένεια, προσμένοντας την Ανάσταση. Η ανάσταση βέβαια για την «πρωτευουσιάνα» φοιτήτρια ήρθε λίγες ώρες μετά την μαγειρίτσα.

Η οικογένεια την Κυριακή του Πάσχα έφαγε μαζί με τους καλεσμένους της το αρνί, γλεντώντας και περνώντας καλά, ενώ στη συνέχεια πήγε για έναν καφέ, στην αγορά του χωριού, στην κεντρική πλατεία.

Η φοιτήτρια κάνοντας τάχα ότι νύσταζε μετά το αρνάκι, τα κοψίδια και το κοκορέτσι, δεν ακολούθησε την παρέα και έμεινε στο σπίτι. Τα σχέδια της βέβαια ήταν διαφορετικά. Πήρε αμέσως τηλέφωνο τον καλό της, συγχωριανό της, με τον οποίο είναι ερωτευμένοι από παιδιά, αλλά πλέον δεν βλέπονται τόσο συχνά λόγω απόστασης.

Η 21χρονη έχοντας προφανώς αρκετές κάψες από την… νηστεία της περασμένης εβδομάδας και έχοντας εθιστεί σε μία άλλη ζωή στην Αθήνα, ήταν κάτι παραπάνω από φιλόξενη μαζί του.

Μέσα σε ένα τεταρτάκι περίπου η γειτονιά άκουγε τα αναφιλητά, γνωρίζοντας ότι αυτά δεν προέρχονταν από τα αρνιά που είχαν σφάξει εκεί στο χωριό τις περασμένες ημέρες.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς, άσπονδοι φίλοι του επίτροπου, τον ειδοποίησαν την ώρα που εκείνος άραζε κάτω από τον πλάτανο, ελπίζοντας ότι θα χωνέψει το κοκορέτσι πως κάτι... περίεργο ακούγεται από το σπίτι του.

Καταλαβαίνετε πως ένιωσε ο μπαμπάς επίτροπος, πηγαίνοντας σπίτι, βλέποντας την θεολόγο κόρη του, μετά τη νηστεία και το κοκορέτσι να το έχει γυρίσει στο «έτσι».

Αμ, αυτά κάνει η απότομη «νηστεία». Μετά θέλεις οπωσδήποτε «τσιτσι»…