Μπορεί να μοιάζει ακραίο, δεν είναι λίγες οι μπλόγκερς στο χώρο της ομορφιάς που το έχουν δοκιμάσει και προτείνει, με αποτέλεσμα να εξελίσσεται σε ανερχόμενη τάση.

Μετά το ανδρόγυνο λουκ που προσπαθήσαμε και καταφέραμε να υιοθετήσουμε με ρούχα και αξεσουάρ, οι γυναίκες είμαστε εδώ καιρό μπροστά στην κατάκτηση μιας ακόμα αντρικής συνήθειας: το ξύρισμα.

Και φυσικά δεν εννοούμε το ξύρισμα στα πόδια γιατί αυτό είναι γνωστό, αλλά το ξύρισμα στο πρόσωπο το οποίο υπόσχεται να μας κάνει ακόμα πιο όμορφες και εκθαμβωτικές, αφού δεν στοχεύει μόνο στην απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Τι θα συμβεί λοιπόν στο δέρμα σου αν υποκύψεις σε αυτό;

Ξυρίζοντας το πρόσωπο κάνεις απολέπιση

Όπως αναφέρει το bovary, μέχρι τώρα η ρουτίνα ομορφιάς σου περιελάμβανε τακτικά σκραμπ προσώπου για να διώξεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να βελτιώσεις την όψη του. Τον ίδιο ρόλο έρχεται να παίξει τώρα και το ξύρισμα του προσώπου, που όχι μόνο απολεπίζει το δέρμα, αλλά το κάνει πιο απαλό, λείο και αυτό βοηθάει αργότερα στην καλύτερη εφαρμογή και δράση των προϊόντων περιποίησης, που περιλαμβάνουν πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, όπως η βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά.

Ακόμη, το ξύρισμα στο πρόσωπο καθαρίζει τους πόρους του δέρματος και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης ακμής.

Οι γυναίκες που ακολουθούν αυτή τη συνήθεια, αλλά και δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι τα καλλυντικά εφαρμόζονται και απλώνονται στο δέρμα πολύ καλύτερα και πιο ομοιόμορφα μετά το ξύρισμα, με αποτέλεσμα κάθε μακιγιάζ να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Τέλος, αν θέλεις να αποκτήσεις μια εξαιρετικά λαμπερή όψη του δέρματος πριν από ένα μεγάλο event το ξύρισμα στο πρόσωπο υπόσχεται να σου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα κάνοντας το πιο νεανικό.