Η πολυαναμενόμενη ηλεκτρική νταλίκα της Tesla θα παρουσιαστεί φέτος τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε μέσω Twitter το φιλόδοξο αφεντικό της εταιρείας Έλον Μασκ, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι το νέο όχημα πηγαίνει τη μεταφορά αγαθών «στο επόμενο επίπεδο».

Το Tesla Semi, όπως ονομάζεται το φορτηγό με τη ρυμουλκούμενη καρότσα, αποτελεί μέρος του «οράματος» του Μασκ για τη μεταμόρφωση τη βιομηχανίας μεταφορών, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος πέρυσι.


Χάρη και στις αυξημένες πωλήσεις της περυσινής χρονιάς, αλλά και το χάρισμα του Μασκ, η Tesla ενθουσιάζει τους επενδυτές, και την περασμένη Δευτέρα έγινε για λίγο η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου όσον αφορά τη χρηματιστηριακή αξία της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Κάποιοι εκφράζουν πάντως επιφυλάξεις για το κατά πόσον η Tesla θα μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση για το Model 3, το φθηνό μοντέλο που προγραμματίζεται να βγει στην παραγωγή φέτος και έχει ήδη 400.000 προπαραγγελίες, πολύ περισσότερες από ό,τι μπορεί να καλύψει η εταιρεία σε έναν χρόνο.

Εκτός από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, η Tesla παράγει και μπαταρίες για οικιακή και βιομηχανική χρήση καθώς και φωτοβολταϊκά κεραμίδια για τη φόρτισή τους.

Στο μεταξύ, άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Daimler πειραματίζονται με ρομποτικές νταλίκες.