>
"Σκαμπίλι δέχτηκαν τόσο ο διάλογος όσο και η πολιτική ευπρέπεια, όταν το παλικάρι απ’ τα Σφακιά κλήθηκε να απαντήσει στην εύλογη ερώτηση της αντιπολίτευσης γιατί δεν επεκτείνεται η διερεύνηση, των σκανδάλων στην Υγεία κατά τη διακυβέρνηση του αριστερού «μηχανισμού» τα δύο τελευταία χρόνια.
 
Ιδού το κλέος και η αγλαΐα του πολιτικού λόγου: «Το ’15 και το ’16 δεν μπαίνει γιατί δεν μοιάζουμε, κουμπάρε... Δεν το καταλαβαίνεις; Οταν μετά από καμιά εικοσαριά χρόνια θα σας εμπιστευθεί ξανά ο ελληνικός λαός, να μας ελέγξετε τότε!».
 
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Τον ασύδοτο λαϊκισμό; Την αλαζονεία; Την υπεροψία και πολιτική εγωμανία; Ο ίδιος αλλά και αρκετοί άλλοι έχουν κόψει καπίστρι· νομίζουν ότι επειδή ο λαός τούς «εμπιστεύθηκε» ξανά -παρότι είχαν υπογράψει μνημόνιο- αυτό τους δίνει το δικαίωμα να ελεεινολογούν και να φέρονται με σκαιό τρόπο, περιφρονώντας κάθε ψήγμα ευπρέπειας και καλών τρόπων, εκτός εάν είναι μυημένοι σε άλλους θεσμούς, σε διαφορετική από των πολλών, έστω καθωσπρεπική, φιλοσοφία και κουλτούρα."