Τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017, σε ολόκληρη αναμένεται να επικρατήσει ζεστός καιρός με λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Το μεσημέρι οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με εντονότερα φαινόμενα στα ορεινά. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν επίσης σε ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις ασθενείς και στα νοτιότερα πελάγη δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 2 με 4 μποφόρ και στα νότια πελάγη μέτριοι 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.