Μεγάλη Εβδομάδα και οι εκκλησίες της Πάτρας γεμίζουν από πιστούς, με τους επιτήδειους να στήνουν καρτέρι, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να αρπάξουν πορτοφόλια και τσάντες, αξιοποιώντας την κοσμοσυρροή που παρατηρείται.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, οι «αετονύχηδες» χτύπησαν σε εκκλησία του Ψαροφαίου, με τρεις τσάντες να βγάζουν φτερά και να εξαφανίζονται από τους κατόχους τους.

Οι τρεις κυρίες που είδαν να… εξαφανίζονται οι τσάντες τους μέσα από τα χέρια τους, ενώ προσκυνούσαν και βρίσκονταν σε στιγμή κατάνυξης, έχασαν ταυτότητες, χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

Το φαινόμενο, θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια κάνει την εμφάνιση του κάθε Πάσχα, με επιτήδειους να προσποιούνται τους πιστούς και να δρούν την κατάλληλη στιγμή, χωρίς κανείς να τους παίρνει χαμπάρι.

Οι επίτροποι της κάθε εκκλησίας και οι υπεύθυνοι των ενοριών γνωρίζουν ότι το όλο θέμα και ειδικότερα αυτές τις μέρες εφιστούν στους πιστούς να είναι προσεκτικοί, αφού οι επιτήδειοι γνωρίζουν καλά την… τέχνη τους.