Τα εγκαίνια στις σήραγγες της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών δεν είχαν μόνο πολιτικές δηλώσεις αλλά και στιγμιότυπα, άλλοτε ευτράπελα, άλλοτε συγκινητικά που κατέγραψε η κάμερα του Star.  

Μαζί με εκατομμύρια Έλληνες, στον πολύπαθο δρόμο για την Πάτρα με τις θρυλικές πια κόκκινες κορίνες, ταλαιπωριόταν και ο πρωθυπουργός, όπως αποκάλυψε. Οι αναμνήσεις τον οδήγησαν χρόνια πίσω, τότε που ως φοιτητής ζούσε τον μεγάλο έρωτα με την σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα.  

«Πήγαινα και εγώ σε αυτόν τον δρόμο να δω την γυναίκα μου που σπούδαζε στην Πάτρα.» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Τελικά ο δρόμος έγινε, ο Αλέξης Τσίπρας έκοψε την κορδέλα και μάλιστα σε πολλά μικρά κομμάτια.

Στην τελετή πάντως δεν παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλίας Αμβρόσιος, ο οποίος ως γνωστόν έχει επιτεθεί φραστικά στον πρωθυπουργό, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τους αναξιοπρεπείς. Προσήλθε πάντως ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Μετά τα εγκαίνια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας. Πολύς ο κόσμος, αρκετή η ζέστη και η καθυστέρηση, οπότε άρχισαν οι γκρίνιες, όχι από τους πολίτες, αλλά από τους φωτορεπόρτερ και τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος ακούστηκε να λέει και ότι «Έχουμε να πάμε και εκκλησία».  

Εντυπωσιασμένος από το μουσείο αλλά με το στόμα στεγνό από την κούραση ο Αλέξης Τσίπρας έψαχνε όμως κάτι να πιει και όχι να πει. «Όχι πάλι δηλώσεις, έκανα 4 φορές σήμερα. Να πιούμε κάτι στην υγειά του καλορίζικου.» είπε στους δημοσιογράφους. Αφού πήρε το ποτό του ο πρωθυπουργός το έριξε και στα ποδοσφαιρικά, με χιούμορ, καθώς είναι γνωστός Παναθηναϊκός.

Καθ’ όλη την διάρκεια της βόλτας του πρωθυπουργού, δίπλα του ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος έδειξε στον υπουργό υποδομών Χρ. Σπίρτζη πόσο καλός… μποξέρ είναι, μιμούμενος  τις κινήσεις πυγμάχου!

Η πιο συγκινητική στιγμή των εγκαινίων

Μια ιδιαιτέρως συγκινητική στιγμή ήταν όταν τον πρωθυπουργό πλησίασε η Βασιλική Μυλωνά, μητέρα του Πάνου, ο οποίος έχασε την ζωή του στον δρόμο Κορίνθου-Πατρών, όταν ήταν μόλις 22 ετών το 2004.

Μετά τον θάνατο του παιδιού της, η Παναγιώτα Μυλωνά έφτιαξε ένα ίδρυμα οδικής ασφάλειας και αγωνίζεται στο πλευρό όσων έχουν χάσει δικούς τους από τροχαία δυστυχήματα.